Topnyheder

Alternativet: Det er et trist regeringsgrundlag


Venstre præsenterede søndag sit ministerhold. Foto: Hasse Ferrold

Det nyvalgte folketingsparti Alternativet - kendt for sine grønne visioner - er skuffet over Venstres regeringsgrundlag.

- "Klima- og miljøpolitikken er lige så papirtynd, som den halvanden side den fylder. Hvis det skyldes mangel på visioner og ideer, så står vi i den grad klar til at hjælpe til. I den henseende er det udmærket, at regeringen lægger op til brede samarbejder, for det er helt tydeligt, at den lige nu - og især når det kommer til klima- og miljøpolitiske - har brug for al den hjælp, den kan få," siger politisk ordfører for Alternativet, Rasmus Nordqvist, i en pressemeddelelse.

Han er særligt skuffet over, at regeringen vil lempe beskyttelsen af eng- og græsarealer, så der gives flere muligheder for opdyrkning, pløjning, sprøjtning og gødning. Derudover nævner han planloven, som Venstre ønsker at liberalisere.

I 1937 vedtog folketinget den første naturbeskyttelseslov, der sikrer en 100 meter beskyttelseslinje ved kysten, og i 1992 blev beskyttelseslinjen øget til 300 meter.

Ifølge Danmarks Naturfredningsforening vil en liberalisering af loven betyde, at op mod 18 pct. af de kystnære områder kan blive bebygget.

Rasmus Nordqvist forudser derfor hårdt arbejde for Alternativet den kommende regeringsperiode.

- "Vi har glædet os til at komme i arbejdstøjet med hensyn til at skabe et langt grønnere og mere naturskønt Danmark, og vi får tydeligt brug for de helt grove arbejdshandsker," siger Rasmus Nordqvist, som dog fremhæver en enkelt positivt ambition hos regeringen:

- "Umiddelbart er eneste visionære element i relation til den danske natur, at regeringen åbner op for at styrke biodiversiteten ved at udlægge mere statsskov til urørt naturskov."

Af: Henrik Hindby Koszyczarek