Topnyheder

Lego vinker farvel til sine plastikklodser


Lego vil arbejde på at stoppe al brug af plastik senest i år 2030. Foto: Lego Group

I fremtiden skal legoklodserne ikke længere være lavet af plastik. Lego meddeler nemlig, at koncernen har investeret én mia. kr. i forskning og udvikling, der skal finde et alternativt og bæredygtigt materiale, som kan erstatte al plastik i produktionen.

En del af investeringen skal gå til byggerit af et nyt center i Billand; Lego Sustainable Materials Centre, hvor over 100 specialister skal ansættes og arbejde for, at selskabet kan nå sin målsætning om, at brugen af plastik i både legetøjet og indpakningen skal ophøre senest i år 2030.

- "Vi har allerede taget vigtige skridt mod at minimere vores CO2-fodaftryk og efterlade en positiv indvirkning på planeten ved at reducere størrelsen af vores indpakning, introducere FSC-certificeret indpakning og via vores investeringer i en offshore vindmøllefarm. Nu sætter vi tempoet op på vores fokus på materialerne," siger Jørgen Vig Knudstorp, CEO for Lego, til Legos hjemmeside.

Centret forventes at stå færdigt i 2016, og planen er, at der skal bygges mindre tilknyttede afdelinger rundt om i verden. Beslutningen om det nye tiltag blev endeligt truffet i maj, og det sker i forlængelse af en øget fokus på bæredygtighed, som Lego har udvist de seneste år.

I 2013 indgik Lego Group et samarbejde med Verdensnaturfonden (WWF) med fokus på at udvikle nye, bæredygtige materialer, og en lignende aftale mellem parterne blev indgået tidligere i år, som går ud på, at Lego skal være mere bæredygtig overordnet set og fokusere på at mindske sit miljømæssigt negative aftryk på kloden.

Lego er imidlertid blevet kritiseret af organisationen Greenpeace for at samarbejde med olieselskabet Shell, som bl.a. har sit logo på flere Lego-produkter. Lego forsvarede sig med en noget undvigende udtalelse, at selskabet ønsker at efterlade et positivt fodaftryk på kloden, og at det forventer, at Shell handler i overensstemmelse med loven de steder, hvor Shell opererer.

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

ANNONCE