Topnyheder

300 personer anholdt i global aktion mod illegal dyrehandel


300 personer er blevet anholdt i en global aktion mod illegal dyrehandel. Foto: Europol

En omfattende politiaktion fordelt på tre kontinenter mod illegal dyrehandel har ført til flere end 300 anholdelser og konfiskering af 600 forskellige dyregenstande. Det skriver The Guardian.

Indsatsstyrker fra hele 62 lande deltog i aktionen, der gik under kodenavnet "Cobra III", og bl.a. Interpol og Europol var indblandet. Der blev konfiskeret genstande i bl.a. Thailand, Sydafrika, Hongkong, Holland, Bulgarien, Spanien og Kroatien.

Foto: Europol

Operationen forløb fra 4. til 27. maj, men er først blevet offentliggjort i denne uge. Blandt de anholdte er otte bagmænd fra Kina, Vietnam og Indien.

Det er den hidtil mest succesfulde politiaktion på området, men der er stadig meget arbejde forude.

- "Den illegale handel med truede dyrearter er fortsat et problem i EU og ud over EU's grænser. Vi vil fortsat bestræbe os på at bekæmpe disse ondskabsfulde kriminelle handlinger for at sikre et sikkert miljø for truede dyrearter i Europa og resten af verden," siger Europols chef, Rob Wainwright ifølge The Guardian.

Blandt de konfiskerede dyregenstande er bl.a.:

  • Over 12 tons elfenben,

Foto: Europol
  • 126 horn fra næsehorn,

  • 249 kg skjold fra pangoliner (pangolinen vurderes som det dyr, der dræbes hyppigst af krybskytter med ca. 100.000 drab om året.)

  • 10.000 døde søheste,

  • Over 700 levende skildpadder,

  • 16 hvalribben.

I en anden og mere symbolsk aktion valgte myndighederne i New York i dag - fredag - at destruere 907 kg materialer lavet af elfenben for at sende et signal til krybskytter og bagmænd om, at den illegale handel ligeledes skal knuses.

ANNONCE