Topnyheder

Enhedslisten lover: Ingen ny Aarhus-lufthavn


Enhedslistens Nikolaj Villumsen garanterer, at partiet aldrig vil bakke op om en ny Aarhus-lufthavn i Thomasminde. Foto: CMC/flickr

Enhedslisten kommer nu med et klart løfte: Partiet vil aldrig stemme for en ny Aarhus-lufthavn i Thomasminde.

"En stemme på Enhedslisten er en garanteret stemme imod en ny lufthavn i Thomasminde," siger Nikolaj Villumsen, medlem af Folketinget for partiet.

Onsdag aften vil Aarhus Byråd debattere den mulige placering af en ny lufthavn i Thomasminde, men hverken Enhedslisten i byrådet eller Folketinget vil bakke op om forslaget. Det er i sidste ende Folketinget, der skal godkende placeringen.

Efter at Skanderborg Kommune stemte nej til at få en ny lufthavn, er Thomasminde den sidste mulighed. Ellers bliver projektet droppet.

Konsekvenser for grundvandet

Enhedslisten er imod planen, fordi det ifølge partiet vil skabe alt for store problemer for beboerne i området og miljøet. Blandt andet mener partiet, at det vil true både grundvandet og den omkringsliggende natur.

"Det er en rystende ringeagt for både mennekser og miljø, som 'Thomasminde-partierne' udviser. I Enhedslisten har vi altid været imod den placering, og efter, at vi så rapporten, er vi kun blevet styrket i vores modstand. Vi har talt med mange borgere i den nordlige del af Aarhus kommune, og vi står last og brast med dem i deres modstand," siger partiets byrådsmedlem Peter Bonfils.

Rapporten, som Peter Bonfils henviser til, er udarbejdet af rådgivningsvirksomheden Grontmij. Det var også efter fremlæggelsen af rapporten i Skanderborg Kommune, at borgmester Jørgen Gaarde (S) konkluderede, at der var langt fra opbakning til projektet i kommunen.

ANNONCE