Topnyheder

Komiker tager kampen op mod kinesisk festival, der mishandler hunde

Den britiske komiker Ricky Gervais forsøger nu at gøre verden opmærksom på den forfærdelige tortur, som hunde og katte må gennemgå i forbindelse med Kinas årlige "Yulin Dog Meat Eating Festival", der finder sted i den sydvestlige begynder den 21. juni.

Ifølge dyreværnsorganisationen Humane Society International (HSI) bliver der dræbt omtrent 10.000 hunde og katte i forbindelse med festivalen, hvor der er udpræget dyremishandling.

Mange af dyrene er blevet stjålet fra deres ejere for at kunne blive slagtet på festivalen, og dyreværnsaktivister, der har været undercover, beretter, at flere af dyrene stadig har deres halsbånd på.

Dyrene bliver proppet ind i små bure, og siden bliver de kogt eller brændt levende, da det menes, at deres kød får en bedre smag af det. Ifølge mediet Fox411 blev der i 2012 angiveligt flået hunde levende på gaderne. Billeder, som Ricky Gervais har tweetet under hashtagget #StopYulin2015, viser hunde, der bliver brændt og kogt levende.

En kampagne iværksat af HSI forsøger at sætte en stopper for den årlige begivenhed, og Ricky Gervais håber, at han kan hjælpe med at øge verdenssamfundets opmærksomhed på kampagnen.

"Mine venner hos HSI arbejder døgnet rundt for at stoppe denne ondskabsfulde handel, der foregår i hele Asien, og de har desperat brug for vores hjælp. Jeg har set optagelser, som HSI har på video, og det knuser mit hjerte. Jeg glemmer aldrig de forvirrede blikke og den frygt, der var tydelig i ansigtet på de stakkels dyr - hundene og kattene går en horribel skæbne i møde. Intet dyr fortjener at blive behandlet sådan," siger Ricky Gervais til mediet Digital Spy.

Ifølge HSI valgte byrådet i Yulin sidste år at opgive sin officielle støtte til festivalen - det resulterede i, at begivenhedens omfang blev mindre, og at der blev dræbt færre dyr end sædvanligt. Det er imidlertid uklart, om byrådet decideret vil forbyde festivalen i år.

"Yulins byråd har erklæret, at festivalen ikke vil finde sted, men det er bare retorik, og tusindvis af hunde vil stadig blive dræbt for deres kød, hvad enten det er i forbindelse med noget, man kalder en festival eller ej," siger HSI's medarbejder i Kina Peter Li, der er lektor i østasiatisk politik ved University of Houston-Downtown, til MailOnline.

HSI er langt fra den eneste organisation, der kæmper for et totalt forbud mod kødfestivalen. Duo Duo Animal Welfare Project har påbegyndt en kampagne, der henvender sig til byens guvernør, Chen Wu, og flere end 250.000 personer har i løbet af en måneds tid skrevet under på organiationens appel. Derudover samarbejder HSI med over 35 andre dyreværnsorganisationer for at få stoppet den årlige festival.

Årets festival begynder efter planen den 21. juni. Ønsker man at skrive under på HSI's kampagne mod begivenheden, kan man gøre det på action.hsi.org.

Se et videoindslag fra dyreværnsorganisationen Duo Duo Animal Welfare her: (ADVARSEL: stærke billeder!)

ANNONCE