Topnyheder

Østre Landsret: Carl Plum beholder retten til dyr efter ponydrab


Tarzan blev aflivet på stranden i Tisvilde i 2013. Privatfoto

Torsdag faldt der endelig dom i sagen om 26-årige Carl Plum og hans 23-årige ven, der i sommeren 2013 slagtede ponyen Tarzan på en strand, mens de filmede det.

Byrettens dom fra sidste år - at de to skal i fængsel i 30 dage - stod fast, idet anklageren havde valgt kun at anke den del af dommen, som handler om retten til at have med dyr at gøre. Anklageren mente, at de begge skulle miste deres ret, men Østre Landsrets jury var uenig, og med stemmerne tre for og tre imod faldt det ud til de dømtes fordel, som dermed fortsat må have med dyr at gøre. Det skriver eb.dk.

- "Hvis man afliver et dyr, skal det ske så hurtigt og smertefrit som muligt. Hesten har været udsat for den værste grad af smerte og angst. Det er den værste slags dyremishandling, man kan forestille sig. Det har begge drenge været bevidste om," sagde anklager Tine Ginnerup, som argumenterede, at der var risiko for, at Carl Plum kunne gøre noget lignende igen.

Hans forsvarer, Karoly Németh, mener dog, at der var tale om en engangshandling, hvilket byretten i sin dom sidste år var enig i.

- "Min klient har bare troet, at han var i stand til at slagte en hest. Han har ikke gjort noget bevidst for at skade hesten. Jeg er helt enig i, at det er nogle modbydelige billeder, vi har set, og jeg vil gerne understrege, at det ikke er en ordentlig måde at gøre det på. Det skal gøres på forsvarlig måde, og det er ikke gjort på en forsvarlig måde her. Men det, at Carl slagter sin hest, er som udgangspunkt ikke ulovligt. Det er måden, han gør det på," forklarede Karoly Németh ifølge bt.dk.

Den 23-årige vens forsvarer Ulrik Rasmussen argumenterede under hele sagsforløbet for frifindelse, idet hans klient ikke tog del i selve slagtningen af Tarzan.

Videooptagelser, der blev afspillet i retten, viste ifølge Ekstra Bladet, hvordan Carl Plum og kammeraten førte Tarzan ned til stranden, og mens Tarzan gik rundt på stranden, hentede Carl Plum en 33 cm lang brødkniv. Herefter bandt han en T-shirt om Tarzans hoved og slog den hårdt i hovedet med en hammer. Den spjættede, mens Carl Plum skar halsen over på den.

På et tidspunkt kom nogle personer hen til Carl Plum og kammeraten, hvortil Carl Plum sagde:

- "Vi skal lige være alene, vi er ved at slagte en hest."

En rapport fra dyreværnsrådet konkluderede i sin tid, at ponyen var udsat for "grov mishandling og betydelig smerte", at den led en "lang og smertefuld død", og at handlingen var i strid med dyreværnsloven.

Kort før dommen blev stadfæstet, beklagede Carl Plum sin handling.

- "Jeg er ked af det. Det var forkert gjort. Jeg havde intet ønske om at få den til at lide. Mine tanker var på, hvad der skete inden og efter aflivningen, og jeg satte mig ikke ordentligt ind i tingene. Sagen har påvirket mig og ændret måden, jeg opfører mig på. Jeg sætter mig nu ind i tingene, inden jeg gør dem. Hesten havde et godt liv. Slagtningen, som blev gjort forkert, tog alt andet lige kun et par sekunder."

ANNONCE