Topnyheder

Forsker vil transplantere hovedet på en abe

En kinesisk forsker, der i sin forskning har transplanteret omtrent 1.000 hoveder på mus, vil nu gå skridtet videre og forsøge en hovedtransplantation på en abe. Det skriver Wall Street Journal ifølge flere internationale medier.

Forskeren Xiaoping Ren udførte sin første hovedtransplantation på en mus i 2013 - en operation, der tog 10 timer. Sammen med sit hold af forskere har han siden forsøgt at forbedre teknikken, men endnu har en hovedtransplanteret mus aldrig levet længere end én dag.

Dr. Ren planlægger at foretage operationen på en abe i løbet af sommeren, og målet er, at det en dag kan lade sig gøre på et menneske.

"Vi vil gøre det klinisk (på mennesker), men vi er nødt til først at udføre det på et dyr, som kan kan leve i længere tid. På nuværende tidspunkt er jeg ikke sikker nok på, at jeg kan transplantere hovedet på et menneske," siger han.

Dr. Ren håber, at hovedtransplantationer i fremtiden vil kunne hjælpe folk, som har en intakt hjerne, men eksempelvis er lam fra brystet og ned, har uhelbredelig kræft eller muskelsvind.

Idéen om hovedtransplantationer møder dog modstand fra flere fagfolk i USA, der mener, at det er uetisk.

"Jeg ville ikke ønske det for nogen. Jeg ville aldrig tillade nogen at udføre operationen på mig, da der er meget, som er værre end døden," siger dr. Hunt Batjer, præsident for American Association for Neurological Surgeons.

Se et videoindslag med Xiaoping Ren her:

ANNONCE