Topnyheder

Skjult kamera fanger træner i at tæve hest

Skjulte optagelser, der viser en angiveligt argentinsk hestetræner tæve en hest, til den falder til jorden, har spredt sig på nettet, og der er nu startet en underskriftsindsamling, som anmoder dyreværnsorganisationen Peta om at hjælpe med at gøre noget.

Videoen er blevet afspillet over for andre dyreværnsorganisationer, og her møder træningsmetoderne foragt.

- "Videoen gjorde mig rasende. Det voldelige overgreb på hesten er fuldstændig vanvittigt og uacceptabelt. At kalde det for en træningsmetode er latterligt," siger Roly Owers, direktør for World Horse Welfare, til MailOnline.

- "Hvis en hest skal få succes i ridning og sport, bliver den nødt til at lære at stole på sin rytter. Denne hest vil kun se det værste i mennesket; hvilket modbydeligt eksempel fra et land med så rig en arv inden for heste," tilføjer han.

Liane Presham, velfærdsleder ved The Horse Trust, er enig i, at træningsmetoderne i videoen er helt forkerte, fordi det skaber frygt i hesten.

- "Reaktioner over for frygt sætter sig dybt selv efter en enkelt gentagelse, og enhver form for træningsmetode, der skaber frygtsomme reaktioner, bør for alt i verden undgås. Videoen er ekstremt foruroligende og er et eksempel på straf, når det er værst," siger hun.

Også en anden underskriftsindsamling er påbegyndt; den anmoder de argentinske myndigheder om at se videoen og reagere på mishandlingen. Ifølge den ledsagende tekst til indsamlingen er videoen optaget af en "bekymret dyreelsker".

Den argentinske avis La Gaceta har været i kontakt med manden i videoen, og han forsvarer sig med, at der er tale om en træningsmetode, som han benytter for at tæmme peruvianske heste. Han fortæller, at han for nyligt blev kåret som bedste beridder for sit arbejde med hesten i videoen og understreger, at hesten er i live og ved godt helbred. Han mistænker personen bag videolækket for at ville sværte hans navn til.

ANNONCE