Topnyheder

Dusør udloves efter ekstremt tilfælde af dyremishandling

En hund måtte aflives, efter at den angiveligt var blevet trukket efter en bil, så poterne var revet af. Episoden udspillede sig i den lille by Clewiston i Florida, og ifølge NBC kalder lokalbeboere mishandlingen for den værste, de nogensinde har set i området.

Borgere og dyreorganisationer udlover nu en dusør på sammenlagt 7.600 dollars, ca. 50.000 kr., til den eller de, der kan bidrage med information, som kan lede frem til personen eller personerne bag mishandlingen.

Hunden, der var et pitbull-kryds, blev fundet blødende og alene af en lokal borger, der opdagede et blodspor, som ledte hen til hunden.

"Den havde ingen bagpoter. Bagpoterne var nærmest løbet af. Og det lignede, at den var blevet trukket, den havde ikke noget hud tilbage på bagsiden af benene... det var sørgeligt," siger Mike Haley, der fandt hunden, til NBC.

"Hvis de kan gøre sådan noget ved en hund, så tænk på hvad de kan finde på over for mennesker," tilføjer han.

Se WPTV's dækning af sagen i dette videoindslag (ADVARSEL: stærke billeder)

Lokalpolitiet, Lee County Sheriff's Office, uddyber omfanget af skaderne på sin Facebook-side:

"Hunden havde omfattende skader på alle fire poter, dybe sår på sine bagben og andre relaterede skader. Omfanget af skaderne var voldsomt, og der var adskillige brækkede knogler, opskårne forpoter og en flænset mave."

Ifølge chefveterinær ved GCHS, Jeanette Barnes, tyder skaderne på, at hunden har været spændt fast og trukket bag en bil.

Hunden blev bragt til dyreinternatet Gulf Coast Humane Society (GCHS), hvor den blev bedøvet, men efter halvanden times tid besluttede man sig for, at det bedste for hunden var at aflive den. Alternativet havde været, at hunden skulle have amputeret flere lemmer og ville være afhængig af konstant pleje resten af sit liv.

Personalet på GCHS døbte hunden Aliyah, hvilket er hebraisk for at stige op til himlen.

NBC har interviewet en række beboere, og ingen af dem har oplevet et så grusomt tilfælde af dyremishandling som dette. En af dem fortæller, at han har boet i området i over 20 år og ofte ser hunde, der bliver efterladt og efterfølgende lever som gadehunde.

"Når folk ikke længere vil have hunden, smider de den bare ud eller efterlader den i skoven," siger han bl.a.

Siden Aliyah blev fundet, er donationerne til en dusør steget støt. Indtil videre har borgere doneret 1.600 dollars, en internetindsamling, der har til formål at stoppe hundekampe, har doneret 5.000 dollars, og Southwest Florida Crime Stoppers har doneret 1.000 dollars.

ANNONCE