Topnyheder

Usædvanligt vejrfænomen i L.A.: Omvendt forår


L.A. i det tørkeramte Californien har netop gennemgået et omvendt forår. Foto: Kevin Cortopassi/flickr

Californien gennemgår nu sit fjerde år med tørke, og i mellemtiden har et andet usædvanligt vejrfænomen ramt statens millionby Los Angeles. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

I LA har indbyggerne nemlig oplevet et såkaldt "omvendt forår", hvor temperaturerne falder i løbet af foråret frem for at stige. Det er kun tredje gang, at det amerikanske National Weather Service (NWS) har registreret fænoment, siden registreringen begyndte i 1877, og det er første gang i næsten et århundrede. Tidligere er det blevet registreret i 1914 og 1921.

Et omvendt forår betyder, at temperaturerne er højest i marts og siden falder i løbet af april og maj. Marts var da også en særdeles varm måned i forhold til normalen: I år var den 20,1 grader celsius, hvilket er 4,5 grader over gennemsnittet på 15,6 grader.

I maj var gennemsnitstemperaturen på 17,8 grader, og det er 0,7 grader under normalt - så selv hvis maj havde holdt sin normale temperatur, havde marts stadig været væsentligt varmere i år.

Ifølge meteorolog ved NWS, Stuart Seto, har der på verdensplan været varmere end normalt i perioden fra og med januar til og med april.

ANNONCE