Topnyheder

DF vil kæmpe for et dyrepoliti uanset valgets udfald


DF vil atter forsøge at få indført et dyrepoliti i Danmark. Foto: Sakena/flickr

Uanset hvem der kommer til at sidde i regering efter folketingsvalget, vil Dansk Folkeparti (DF) arbejde for, at der bliver indført et dyrepoliti i Danmark.

"Dyrene kan ikke forsvare sig og er i vores varetægt. Derfor er det utrolig vigtigt, at vi behandler dem ordentligt, for de har jo ikke noget valg og kan ikke sige fra," siger DF's dyrevelfærdsordfører, Dennis Flydtkjær, til Globalen.

Dennis Flydtkjær er dyrevefærdsordfører for DF. Foto: DF/PR

Han henviser til den lange sagsbehandlingstid, der er i sager om dyremishandling. Dyrenes Beskyttelse modtog sidste år 3.069 sager om dyremishandling, og det er en tredobling på fem år.

I 2013 var den gennemsnitlige sagsbehandlingstid 621 dage, og det vil DF nedbringe. Dennis Flydtkjær erkender, at en særlig dyreenhed i politiet og kortere behandlingstider kræver ekstra ressourcer, og derfor er DF villig til at tilføre ekstra midler til politiet.

Partiets forslag om et dyrepoliti har tidligere været fremsat - og afvist - men billedet har måske ændret sig efter valget.

"Lige meget hvem der vinder valget, vil vi prøve det af. Der kan jo være nye personer og nye partier i Folketinget," siger Dennis Flydtkjær.

DF's hensigt er, at dyrepolitiet bliver en særlig enhed under det almindelige politikorps, hvor betjentene er specialuddannede i dyreforhold o.lign. Eftersom de også er almindeligt uddannede betjente, vil de kunne indgå i det regulære politiarbejde, hvis der eksempelvis opstår særlige situationer, som kræver ekstra bemanding.

Modellen med en særlid dyrenhed i politikorpset bliver brugt i Holland, og han henviser desuden til, at Norge netop har indført et dyrepoliti på prøve, samt at en række kommuner i Sverige har indført det.

"Jeg kan godt leve med, at vi i første omgang gør det som et forsøg i en region. Så kan man få erfaringer med det. Det kan måske være en to-tre-årig periode, og så kan man senere brede det ud. Så er man i hvert fald i gang. Jeg tror, at det vil give gode resultater, som bliver svære at afvise, når man skal beslutte, om dyrepolitiet skal gøres permanent," siger Dennis Flydtkjær.

ANNONCE