Topnyheder

Ungt næsehorn kæmper for sit liv


Et fireårigt næsehorn blev for godt en uge siden fundet hårdt såret, efter at krybskytter havde hakket hendes horn af. Siden har hun kæmpet en kamp for at overleve - godt hjulpet på vej af dyrlæger omkring hende.

Næsehornet, der er blevet døbt Hope, blev fundet i Cape Province i den sydlige del af Sydafrika af dyreorganisationen Saving the Survivors (STS), men var på grund af sine skader ikke levnet mange chancer. Intensiv behandling af organisationens dyrlæger har imidlertid gjort underværker for Hope.

"Vi er forsigtigt optimistiske, og de næste få dage er fuldstændig afgørende. Hun er langt fra reddet. Vi vil give hende tid de næste par dage, inden en pressemeddelelse vil blive udsendt," skrev STS på sin Facebook-side den 18. maj.

Allerede dagen efter havde Hope gjort fremskridt.

"Der har været en markant fremgang fra i går til i dag, og hun er (heldigvis) begyndt at spise og drikke, hvilket ellers var vores største bekymring. Ét er sikkert: Hun er en fighter, og hendes vilje til at overleve er uovertruffen," skrev STS i en opdatering den 19. maj.

Siden da har Hope gjort yderligere fremgang. Hun er begyndt at bevæge hovedet mere, hvilket er et tegn på, at hun har færre smerter, og hun virker generelt mere tryg ved sine nye omgivelser i STS' lejr.

Organisationen nævner dog også, at hun på tidspunkter har virket deprimeret.

"Store traumer som disse kan forårsage depression, men det er svært at diagnosticere i vilde dyr," skriver STS, som også nævner, at det vil tage et års tid, før såret er fuldstændig helet.

De seneste dage har Hopes vejrtækning lydt besværet og høj, hvilket kan skyldes, at hendes hævelser trykker på sinus-passagen (en del af luftvejene), eller at der er indtørret blod o.lign. i passagerne.

Den seneste opdatering - skrevet den 25. maj - lyder dog, at hendes vejrtrækning er mere stabil nu.

"Hope bliver stærkere dag for dag, og hun virker en smule mere aktiv og gladere i dag," skriver STS bl.a.

Saving the Survivors er en frivillig organisation, der blev stiftet i 2012.

Formålet er at redde næsehorn, der er blevet såret - ofte som følge af krybskytteri.

Derudover hjælper den unger, som er blevet alene, fordi krybskytter har dræbt moderen.

Ifølge organisationen selv overlever mellem 80 og 120 næsehorn årligt på grund af dens arbejde.

Ønsker man at donere penge til organisationen, kan det gøres på dens hjemmeside savingthesurvivors.co.za

Alle fotos taget af Saving the Survivors

ANNONCE

Globalen.dk, stiftet i marts 2015, er et nyhedsmedie, der har fokus på dyrevelfærd, klima og miljø fra både ind- og udland. Globalen er også tilgængelig på Facebook og Twitter samt optimeret til smartphones. 

Hent også app'en Globalen, der virker til Android.

© 2015 by Globalen / Henrik Hindby Koszyczarek

Kontakt: henrikhindby@globalen.dk

 

Nyhedsfeeds udviklet af: http://feed.mikle.com/

Find Globalen på:

  • Facebook Classic
  • Twitter Classic