Topnyheder

Radioværter slog kanin ihjel for at skabe debat


I et indslag på Radio24syv bliver den unge kanin Allan slået ihjel for at statuere et eksempel over for danskerne. Foto: Screenshot/Facebook

Værter på den danske radiostation Radio24syv har i forbindelse med en udsendelse slået en ni uger gammel kanin ihjel. Ifølge radioens Facebook-side skete det for at skabe en debat om danskernes hykleri.

"Vi tog debatten om danskernes hykleriske forhold til dyrevelfærd og spurgte blandt andet, om det er værre at slå en kanin ihjel for at få aftensmad end at købe bøffer fra køledisken," står der på Facebook-siden.

I en relateret udsendelse optaget få timer inden, at kaninen - navngivet Allan - skulle slås ihjel, deltog Linse Kessler, der er udtalt dyreven. Hun anede dog ikke, at værterne havde planlagt at slå Allan ihjel, før hun dukkede op i studiet, og de fortalte om det.

"De ville vise, at hvis man synes, det er synd (for kaninen), så er det jo også synd for grisen, der har haft det dårligt, og som man køber nede i Brugsen. Det kan jeg godt se, men hvad fanden... come on... det skal Allan sgu da ikke dø af. Det (svinenes forhold) ér vi jo klar over," siger Linse Kessler i en videooptagelse, som hun har lagt på nettet efter episoden.

Her fortæller hun også, at hun forsøgte at overtale dem til at skåne Allan og give ham til hende. men at værterne afslog. Da hun senere var på vej hjem, besluttede hun sig for at prøve igen, og derfor vendte hun om og kørte tilbage til radiostudiet. Det lykkedes dog stadig ikke at få Allan med sig.

Handlingen har affødt en debat på Radio24syvs Facebook-side, hvor meningerne tydeligvis er delte, men majoriteten af indlæg udtrykker vrede over det.

"Jeg håber I får mange dårlige anmeldelser efter jeres usmagelige PR stunt," skriver Charlotte Roed.

En del af personerne, der er kritiske i deres kommentarer, fremhæver, at hensigten med at slå Allan ihjel - for at fremføre en pointe - er unødvendig. Også det faktum, at der var tale om en unge med kun lidt kød på kroppen, er noget, som kritiseres.

"Det er ikke i orden nej. For den kaninunge har INTET kød på kroppen og er ikke lavet til at spise. Den bliver dræbt og smidt væk. Havde i der imod valgt en stor slagtekanin og ikke udstillet det så klamt og åndsvagt på radio, så havde jeg respekt for det! Dyremishandlere hele bundet," skriver Elizabeth Jensen, mens en anden bruger - Rikke Juhl - skriver:

"Jeg må indrømme at jeg er rystet over dette indslag. Jeg forsøger at leve økologisk. Og jeg går ind for dyrevelfærd og støtter hver måned med et bidrag. Og jeg må sige at slå en kanon ihjel bare for at lave en pointe er absolut ikke okay," skriver Rikke Juhl.

Karl Kolind er derimod mere rolig, idet han lægger vægt på de dårlige forhold, som produktionsdyr lever under.

"Kaninen her havde et godt liv.. Hvor imod kyllinger der opdrættes konventionelt f.eks ofte holdes vågne med lys, så de spiser i døgndrift -og dermed hurtigere kan blive klar til køledisken," skriver Karl Kolind bl.a.

Majbrit Bille Strøbæk-Carstensen ser heller ikke noget problem i, hvad radioværterne har gjort.

"Det er mad! Hvordan tro i at køer,grise og høns bliver slagtet??? Come on det er MAD," skriver hun.

Allan blev ifølge Radio24syv slået ihjel efter "grundig vejledning" af en dyrepasser, og det er meningen, at han skal serveres for de to værter Asger Juhl og Kristoffer Eriksen.

Tidligere i dag blev der lavet en Facebook-gruppe, der opfordrer til, at man boykotter Radio24syv. Den har lige nu 767 medlemmer.