Topnyheder

Total trækker sig fra dansk skifergas-projekt

Det franske energiselskab Total ønsker ikke længere at påbegynde efterforskningen af skifergas i Nordsjælland. Det bekræfter selskabet over for finans.dk, der har været i kontakt med en "centralt placeret kilde".

Kilden fortæller, at Total har gennemført flere luftbårne undersøgelser af det pågældende område i Nordsjælland, og analyser viser, at det ikke kan betale sig at indvinde skifergas i regionen. Der er for lidt, og det ligger for dybt i undergrunden.

Selskabet er i dialog med Energistyrelsen om at indstille sin licens, men eftersom aftalen ikke er færdigforhandlet, venter selskabet med at udtale sig om sagen.

Total fortsætter sine prøveboringer i Nordjylland.

ANNONCE

Globalen.dk, stiftet i marts 2015, er et nyhedsmedie, der har fokus på dyrevelfærd, klima og miljø fra både ind- og udland. Globalen er også tilgængelig på Facebook og Twitter samt optimeret til smartphones. 

Hent også app'en Globalen, der virker til Android.

© 2015 by Globalen / Henrik Hindby Koszyczarek

Kontakt: henrikhindby@globalen.dk

 

Nyhedsfeeds udviklet af: http://feed.mikle.com/

Find Globalen på:

  • Facebook Classic
  • Twitter Classic