Topnyheder

Nyt kæmpefund af elfenben


Singapores myndigheder har fundet 3,7 tons elfenben, horn og tænder. Foto: Singapore Customs/Agri-food & Veterinary Authority

Det er, som om der er slået hul på en byld med de enorme fund af illegale elfenben og horn, som myndighederne i en flere lande har foretaget i år.

I sidste uge var det politiet i Mozambique, der fandt 1,3 tons elfenben, og i april gjorde myndighederne i Thailand to store fund, hvoraf det ene var det største i landets historie.

Nu er det så Singapore, hvor toldere har gjort deres største fund af elfenben og horn i 13 år; 3,7 tons elfenben, horn og tænder blev fundet på et skib, hvilket er det største fund siden 2002, da man beslaglagde hele seks tons.

Ifølge en fælles pressemeddelelse fra Singapores toldmyndigheder og The Agri-Food and Veterinary Authority of Singapore (Ava) er der fundet i alt 1.783 stykker elfenben, fire horn fra næsehorn samt 22 tænder, som formodes at stamme fra enten geparder eller leoparder.

Skibet kom fra Kenya, og at lasten var registreret som teblade. Skibet skulle i transit i Singapore og videre mod Vietnam, der har et stort marked for illegale elfenben og horn.

"Ava vil fortsætte sit samarbejde med de relevante myndigheder både nationalt og internationalt for at stoppe trafficking af vilde dyr. Offentligheden kan også hjælpe med at reducere efterspørgslen ved at stoppe med at købe produkterne," siger Lye Fong Keng, vicedirektør ved Avas karantæne- og inspektionsgruppe.

Det er uvist, hvad den eksakte årsag er, til at der i løbet af blot en måned er gjort fire så store fund i Mozambique, Thailand og nu Singapore. Ifølge eksperter er efterspørgslen på de ulovlige produkter stigende, hvilket kan medføre, at der importeres mere.

Årsagen kan dog også være, at myndighederne efter pres fra internationale organisationer med trusler om sanktioner, er begyndt at gøre en større indsats for at fange smuglere i tolden.

ANNONCE