Topnyheder

Danskerne vil have gladere dyr


De danske forbrugere efterspørger i stigende grad økologiske og andre produkter, der knytter sig til dyrevelfærd. Foto: Lasse Bech Eiler/Økologisk Landsforening

Interessen for dyrevelfærd er "eksploderet" de seneste år. Sådan lyder det både ifølge en undersøgelse fra Coop og detailbranchen selv.

"Man kan helt klart se, at fødevarebranchens fokus på dyrevelfærd er steget væsentligt i de seneste par år. Der er kommet mere bevidsthed om dyrevelfærd i samfundet generelt," siger Lars Esbjerg, der forsker i markedsdrevet dyrevelfærd ved Aarhus Universitet, til foodculture.dk.

Både Dyrenes Beskyttelse og slagterikoncernen Danish Crown bekræfter tendensen.

"Interessen for dyrevelfærd er eksploderet i løbet af de seneste tre år," siger Dyrenes Beskyttelses kommunikationschef, Tina Engberg.

Fra Danish Crowns kommunikationschef, Jens Hansen, lyder det:

"Vi mærker en stor interesse fra kæderne for at høre mere om, hvilke muligheder der er for at få højere dyrevelfærd."

Ifølge forsker Lars Esbjerg er Coop i front, når det handler om at fokusere på dyrevelfærd, men både Dansk Supermarked, Rema 1000 og Supergros er i hælene på kæden.

"De kan ikke have, at de kommer til at stå dårligere på den front," tilføjer Lars Esbjerg.

Flere af Coops butikker har valgt at stoppe for salget af buræg, kæden har generelt sænket priserne på økologiske varer, og i en række testbutikker konfronteres kunderne med reklamer, der illustrerer, hvor mange køer der kommer på græs, alt efter hvor meget økologisk mælk den pågældende butik sælger.

En repræsentativ undersøgelse foretaget af Coop blandt danskere i 2013 viste, at når det handler om dyrevelfærd, så har det førsteprioritet blandt danskerne, at dyrene har plads til at udfolde sig naturligt.

Næsthøjeste prioritet lød, at dyrene skulle have et lavt medicinforbrug, mens tredjeprioriteten var, at dyrene skal være hos deres moder i længst mulig tid.

ANNONCE