Topnyheder

Mand varetægtsfængslet for at køre ællinger over med en plæneklipper


En mand er tiltalt for ni tilfælde af dyremishandling efter at have kørt ællinger og deres mor over med en plæneklipper. Ænderne på dette billede har dog ikke noget med sagen at gøre. Genrefoto: Pixabay

En 24-årig amerikansk mand er blevet varetægtsfængslet for - ifølge vidner - bevidst at have kørt 11 ællinger og deres mor over med en plæneklipper.

Manden, der arbejder som anlægsgartner, var i færd med at slå græs hos en familie, som bevidnede hans handling og herefter tilkaldte politiet.

Moren, Laura Gontchar, fortæller til Sun Sentinel, at der ofte er ænder i deres have, og hun, hendes mand og deres syvårige søn stod indenfor og betragtede en andemor med sine ællinger, der var i færd med at spise, da den 24-årige sigtede kom kørende på plæneklipperen i retning mod ænderne.

Ifølge familiens far, Boyd Jentzsch, var skærebladene på plæneklipperen hævet, og først da manden var nær ænderne, sænkede han bladene og kørte dem over.

Familien på tre løb herefter allesammen udenfor mod manden, og familiens syvårige søn var ude af sig selv.

"Han råbte: 'Stop, stop! Ænder! Stop!" fortæller Laura Gontchar til lokalmediet Palm Beach Post om sønnen, der forgæves forsøgte at få manden til at stoppe sin plæneklipper.

Faren, Boyd Jentzsch, konfronterede herefter manden. Han fortæller, at manden lo, bakkede plæneklipperen og herefter kørte ænderne over igen.

Fire af ællingerne og deres mor slap væk fra stedet og søgte mod den nærliggende sø, men to af ællingerne druknede efterfølgende på grund af deres skader.

Manden hævdede, at han ikke havde set ænderne på grund af det høje græs, men familien fastholder, at den på endnu længere afstand - og endda fra sit hus indenfor - sagtens kunne se ænderne, hvilket politiet også har noteret i sin rapport.

Få timer efter hændelsen, der skete i begyndelsen af maj, dukkede andemoren igen op på stedet, hvor hun ifølge Laura Gontchar så ud til at lede efter sine ællinger. Andemoren fortsatte i flere dage med at vende tilbage til stedet.

"Hun kom tilbage og rappede, hun kaldte på sine ællinger. Men de var der ikke," fortæller Laura Gontchar.

Den 24-årige mand blev efterfølgende anholdt, og ifølge Sun Sentinel har politiet skrevet i sin rapport, at ni ællinger mistede livet "på grusom og ondskabsfuld vis med en ekstrem hensigt".

Han er nu varetægtsfængslet, og hans kaution er fastsat til 27.000 dollars, ca. 176.000 kr. Ifølge Examiner.com er han tiltalt for ni tilfælde af dyremishandling.

I marts blev han desuden anholdt under anklage for vold i hjemmet.

ANNONCE