Topnyheder

Politi har fundet 1,3 tons elfenben og horn


Politiet i Mozambique har gjort et stort fund af illegale elfenben og horn hos en person med kinesisk statsborgerskab. Ca. 1,3 tons lyder den samlede mængde på, og ifølge nyhedsbureauet Reuters er der tale om horn og elfenben fra 65 næsehorn og 170 elefanter.

"Der er ingen tvivl om, at denne sag hænger sammen med krybskytteri. Nogle af elfenbenene har stadig friskt blod på sig, hvilket kan være et tegn på, at nogle af dyrene er blevet dræbt for nylig," siger en talsmand for politiet ifølge Reuters.

I 2014 blev et rekordhøjt antal næsehorn dræbt af krybskytter, men tallet tegner til at blive endnu højere i år. Fra januar til februar er der allerede blevet dræbt 393 næsehorn, hvilket er en stigning på 18 pct. i forhold til samme periode i 2014, der endte med i alt 1.215 drab.

I april gjorde politiet i Thailand to store fund - det ene var det største i landets historie - da sammenlagt syv tons elfenben blev beslaglagt.

ANNONCE

Globalen.dk, stiftet i marts 2015, er et nyhedsmedie, der har fokus på dyrevelfærd, klima og miljø fra både ind- og udland. Globalen er også tilgængelig på Facebook og Twitter samt optimeret til smartphones. 

Hent også app'en Globalen, der virker til Android.

© 2015 by Globalen / Henrik Hindby Koszyczarek

Kontakt: henrikhindby@globalen.dk

 

Nyhedsfeeds udviklet af: http://feed.mikle.com/

Find Globalen på:

  • Facebook Classic
  • Twitter Classic