Topnyheder

Tusindvis af delfiner dræbt for deres tænder


Fra 1976 til 2013 er der blevet dræbt 15.454 delfiner af indbyggere fra Fanalei. Foto: dolphinproject.net

Der skal øjeblikkelig fokus på de udbredte delfindrab ud for Solomon-øerne, hvis de lokale delfinbestande skal reddes fra udryddelse.

Sådan lyder konklusionen i et nyt forskningsprojekt, der er publiceret i the Royal Society Open Science. Det skriver ABC News Australia.

I forbindelse med projektet har forskere undersøgt jagten på delfiner i landsbyen Fanalei og har bl.a. gennemgået lokale dokumenter, der viser, at der fra 1976 til 2013 er blevet dræbt 15.454 delfiner. Alene i 2013 blev 1.600 delfiner dræbt af indbyggere fra Fanalei.

Tænderne er lokal valuta

Delfinerne bliver primært dræbt for deres tænder, der bruges som en lokal valuta og som smykker, og tændernes værdi er steget de senere år. Kødet bliver enten spist af indbyggerne eller solgt til andre landsbyer.

Delfinernes tænder bruges som lokal valuta. Foto: Pixabay

"Det store antal delfiner, der dræbes, og det åbenlyse incitament til fremtidig jagt, som skyldes den øgede værdi af delfinernes tænder, understreger nødvendigheden i, at man holder øje med jagten og vurderer velstanden og tendenserne hos lokalbefolkningerne," skriver forskerne.

Medforfatter til studiet Scott Baker fra Oregon State University siger til ABC News' radioprogram Pacific Beat:

"De lokale vil gerne fortsætte deres tradition i fremtiden, og det er ikke sikkert, at det er muligt, hvis de driver rovdrift på bestandene."

Ville betale indbyggerne for at stoppe drabene

Forskerne vurderer, at de lokales jagt på delfinerne ikke er nok til at udrydde en eller flere arter, men det er dog nok til at udrydde de lokale bestande i områderne. Forskning har nemlig vist, at delfiner lever i opdelte samfund, og de enkelte samfund er truede.

I 2010 forsøgte The Earth Island Institute at give både indbyggerne i Fanalei og nabolandsbyen Walande penge for at stoppe drabene. Over 200.000 dollars (en anden artikel nævner 350.000 dollars) skulle løbende overføres til bankkonti hos repræsentanter for indbyggerne, men ifølge The Earth Island Institutes' underdirektør, Mark Berman, nåede pengene aldrig videre frem til de øvrige indbyggere.

Repræsentanter fra landsbyerne har derimod sagt, at instituttet aldrig overførte pengene.

ANNONCE