Topnyheder

DNA-jægere skal fælde krybskytter i Afrika


Kampen mod krybskytteri fortsætter, og det nyeste tiltag er et laboratorium i Kenya med 45 forskere ansat. Det skriver BBC.

Laboratoriet, der netop er åbnet af Kenya Wildlife Service (KWS) i hovedstaden Nairobi, har kostet 1,7 mio. dollars, ca. 11,3 mio. kr., og skal styrke myndighedernes sager i retten.

Ifølge KWS' talsmand, Paul Udoto, står anklagemyndighederne ofte med en svær sag, hvis der er fundet kød hos en mistænkt krybskytte, og man mistænker, at det stammer fra et truet dyr, men samtidig skal bevise det. Af samme årsag har man ofte tabt sager i retten, men det problem skal det nye laboratorium altså løse.

Forskerne skal udtage DNA-prøver fra de vilde dyr og opbygge et DNA-arkiv, således at man fremover kan bevise, hvilket dyr kødet stammer fra, og desuden påvise en eventuel sammenhæng mellem kødet og fundne rester af eksempelvis elfenben.

Laboratoriet er det andet af sin slags; det første blev bygget i Sydafrika. KWS har meddelt, at alle lande i den østlige og centrale region af Afrika kan benytte sig af det nye laboratorium i Nairobi.

Læs også: Politi har fundet rekordstor mængde elfenben

Læs også: Advarsel til turister: Jeres mobil kan hjælpe krybskytter

ANNONCE

Globalen.dk, stiftet i marts 2015, er et nyhedsmedie, der har fokus på dyrevelfærd, klima og miljø fra både ind- og udland. Globalen er også tilgængelig på Facebook og Twitter samt optimeret til smartphones. 

Hent også app'en Globalen, der virker til Android.

© 2015 by Globalen / Henrik Hindby Koszyczarek

Kontakt: henrikhindby@globalen.dk

 

Nyhedsfeeds udviklet af: http://feed.mikle.com/

Find Globalen på:

  • Facebook Classic
  • Twitter Classic