Topnyheder

DNA-jægere skal fælde krybskytter i Afrika


Der dræbes flere elefanter, end der fødes, så arten er ved at uddø. Det skal et nyt forskerhold forsøge at ændre på. Foto: U.S. Fish and Wildlife Service Headquarters/Wikimedia Commons

Kampen mod krybskytteri fortsætter, og det nyeste tiltag er et laboratorium i Kenya med 45 forskere ansat. Det skriver BBC.

Laboratoriet, der netop er åbnet af Kenya Wildlife Service (KWS) i hovedstaden Nairobi, har kostet 1,7 mio. dollars, ca. 11,3 mio. kr., og skal styrke myndighedernes sager i retten.

Ifølge KWS' talsmand, Paul Udoto, står anklagemyndighederne ofte med en svær sag, hvis der er fundet kød hos en mistænkt krybskytte, og man mistænker, at det stammer fra et truet dyr, men samtidig skal bevise det. Af samme årsag har man ofte tabt sager i retten, men det problem skal det nye laboratorium altså løse.

Forskerne skal udtage DNA-prøver fra de vilde dyr og opbygge et DNA-arkiv, således at man fremover kan bevise, hvilket dyr kødet stammer fra, og desuden påvise en eventuel sammenhæng mellem kødet og fundne rester af eksempelvis elfenben.

Laboratoriet er det andet af sin slags; det første blev bygget i Sydafrika. KWS har meddelt, at alle lande i den østlige og centrale region af Afrika kan benytte sig af det nye laboratorium i Nairobi.

Læs også: Politi har fundet rekordstor mængde elfenben

Læs også: Advarsel til turister: Jeres mobil kan hjælpe krybskytter

ANNONCE