Topnyheder

Dansk rejsebureau stopper for elefantture


Jysk Rejsebureau vil ikke længere tilbyde sine rejsende muligheden for rideture på elefanter. Foto: Pixabay

Jysk Rejsebureau har meddelt, at rejseselskabet stopper med at tilbyde turister elefantrideture i Thailand og andre steder i verden.

"Vi støvsuger nu hele organisationen og fjerner alt, der har med elefant-ridning at gøre – på samme måde som da vi for otte år siden fjernede alt, der havde med delfin-turisme a la Sea World at gøre." siger Jysk Rejsebureaus direktør, Niels Amstrup, til World Animal Protections (WAP) hjemmeside.

Dræber moderen for at få ungen

Elefantridning kan måske virke tilforladeligt for turisterne, men de bevidner ikke dyrenes forhistorie. Krybskytterne må som regel dræbe elefantungernes mor for at kunne fjerne ungerne, når de indfanger dem i naturen.

Ungerne bliver så slået og pisket, indtil de underkaster sig og lader mennesker ride på dem, og det tunge udstyr på elefanternes ryg giver tydelige sår og ar.

Hos WAP glæder man sig derfor også over Jysk Rejsebureaus beslutning.

"Jeg er utrolig glad for, at Jysk Rejsebureau tænker på dyrene og nu dropper de kontroversielle elefantture. Det ser jo meget uskyldigt ud at ride på elefanterne, men det, som er gået forud, er i virkeligheden dyremishandling," siger Gitte Buchhave, direktør i WAP Danmark.

Læs også: Kender du turistindustriens mørke side?

ANNONCE