Topnyheder

Skandalerne vælter frem fra væddeløbsindustrien


Skjulte optagelser fra programmet Four Corners viser bl.a., at levende smågrise bliver spændt fast og kørt rundt i en væddeløbsbane, mens hundene jagter den - og til sidst bider den ihjel. Screenshot: Four Corners/YouTube

Industrien for hundevæddeløb er i fokus i Australien efter flere skandaler de seneste måneder. Senest har forbundet Greyhound Racing Victoria (GRV) anklaget syv hundetrænere for i alt 33 overtrædelser, der betegnes som "alvorlige". Det skriver ABC News Australia.

Det uafhængige Greyhound Racing Appeals and Disciplinary Board skal nu forestå en endnu ikke datosat høring med de syv anklagede.

Yderligere otte trænere er blevet suspenderet, mens de undersøges for en række forhold.

Levende bytte bidt ihjel

Det sker efter, at en række ulovlige forhold i industrien er blevet afsløret i programmet Four Corners - australsk tv's pendant til Operation X.

I en udsendelse i februar kom det frem, at flere hundetrænere ulovligt bruger levende lokkemad, når hundene trænes; optagelser viste smågrise, kaniner eller pungrotter blive spændt fast til en mekanisk skinne og kørt rundt om en bane adskillige gange, inden hundene fik fat i dyret og bed det ihjel.

Skjulte optagelser viser bl.a. en ung gris blive spændt fast, mens den skriger så højt, at manden, der binder den, siger "fuck you mate" til grisen, idet han går væk fra den.

En anden optagelse viser, at en fastspændt pungrotte bliver kørt rundt i banen 26 omgange ved høj fart, inden den bliver bidt ihjel.

Videoklippet viser optagelser fra Four Corners' udsendelse - ADVARSEL: stærke billeder!

En anonym kilde fra industrien udtalte efterfølgende til ABC News Australia, at han har oplevet både doping af hundene, massedrab på ikke-konkurrencedygtige hunde og træning med levende bytte.

"Jeg tror ikke, at den ulovlige praksis vil blive fuldt afsløret nogensinde. Når man begynder at medtage større pengepræmier i sporten, bliver indsatsen og væddemålene større. Når man bruger penge i sådan en grad, vil kriminelle handlinger finde sted," sagde han.

Massegrav fundet for nylig

Som konsekvens af afsløringerne trådte den tre mand store bestyrelse for Greyhound Racing Victoria tilbage, og en ny er indsat.

Problemerne i indudstrien stikker dog dybt; dyreværnsorganisationen Animals Australia vurderer, at op mod 18.000 raske greyhounds bliver dræbt i Australien hvert år, fordi de enten ikke viser potentiale til at blive hurtige nok eller er udtjente.

For godt en måned siden blev en massegrav med omtrent 55 lig af Greyhounds fundet - patronhylstre fundet på stedet antydede, at hundene var blevet skudt.

Læs også: Politi finder massegrav af væddeløbshunde

ANNONCE