Topnyheder

Politi har fundet rekordstor mængde elfenben

Syv tons elfenben på omtrent en uge. Politiet i Thailand har i anden halvdel af april gjort de to største fund af elfenben nogensinde, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Sidste mandag meddelte myndighederne, at man havde beslaglagt fire tons elfenben, som tolderne havde fundet gemt blandt tørrede bønner sendt fra DR Congo. I går kunne man så meddele, at et nyt fund var gjort, da tre tons elfenben var blevet opdaget blandt teblade i en sending fra Kenya.

Begge sendinger havde Laos som destination, og toldmyndighederne har oplyst i en udtalelse efter den første konfiskering, at elfenbenene formentlig skulle sælges til kunder i Thailand, Kina og Vietnam.

General Dapong Ratanasuwan, Thailans minister for natur og miljø, fortæller, at politiet har foretaget anholdelser i sagen, men vil ikke oplyse hvor mange.

Et elfenben på en fuldvoksen afrikansk hanelefant vejer i gennemsnit 61 kg. Regner man ud fra, at de syv tons elfenben alle stammer fra fuldvoksne hanner, svarer det til 58 elefanter. Er de derimod fra hunner, er der - hvis man regner ud fra gennemsnitsvægten - blevet dræbt ca. 380 elefanter.

Ultimatum til Thailand

Convention on the International Trade of Endangered Species (Cites) har givet Thailand en deadline, der lød, at landet senest ved udgangen af marts i år skulle få stoppet for indenrigshandelen med elfenben - ellers ville der blive indført sanktioner.

Et studie publiceret i "Proceedings of the National Academy of Sciences" påviste, at der fra og med 2011 til og med 2013 blev dræbt 100.000 elefanter af krybskytter i jagten på elfenben. Det svarer til 20 pct. af den samlede bestand i dag, som ifølge Cites ligger på ca. 500.000.

Læs også: Verdens ensomste næsehorn har sin egen livvagt

Læs også: Advarsel til turister: Jeres mobil kan hjælpe krybskytter

ANNONCE