Topnyheder

Mattel tager afsked med sin SeaWorld-Barbie


Mattels SeaWorld-Barbie vil ikke længere blive produceret. Foto: PR

Legetøjsproducenten Mattel vil ikke længere producere sin særlige SeaWorld-Barbie, efter at licensen udløb ved udgangen af 2014. Firmaet har valgt at undlade at forny licensen, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Firmaets talsmand, Alex Clark, vil ikke fortælle, hvad den specifikke årsag er.

"Flere faktorer har indflydelse på sådan en beslutning," siger han til NBC News og tilføjer, at kunder muligvis stadig kan finde dukken i butikken, men at produktionen og distributionen er ophørt.

Peta tager æren

Dyreværnsorganisationen Peta har efterfølgende taget æren for Mattels produktionsstop.

Stephanie Shaw, der står for Petas kontakt med erhvervslivet, fortæller, at organisationen tog kontakt til Mattel tilbage i 2012 med henblik på at få stoppet produktionen af barbiedukken.

"Barbie har en lang historie som dyrerettighedsforkæmper - hun har faktisk altid været pelsfri. Vi glæder os over, at hun kan fastholde sit dyrevenlige image," siger Stephanie Shaw til Reuters.

SeaWorld mener også, at Peta har ansvaret for Mattels beslutning, og i en udtalelse skriver selskabet bl.a.:

"Vi er skuffede over Mattels beslutning om at stoppe produktionen af SeaWorld Trainer Barbie"; samt at "beslutningen lader til at være baseret på klager fra Peta, en ekstrem organisation, der arbejder på at lukke zoologiske haver og akvarier."

SeaWorld-barbiedukken er iført en våddragt påtrykt teksten "SeaWorld" - tilbehøret er en trænerstang samt en plastikspækhugger og -delfin, der kan sprøjte med vand.

Blackfish, påtale og tre sagsanlæg

SeaWorld har været under kritik, særligt efter dokumentarfilmen Blackfish, der udkom i 2013 og viser nogle af de forhold, som dyrene i parken lever under. SeaWorld har efterfølgende udsendt en erklæring om, at dokumentarfilmen er spin og fyldt med unøjagtigheder.

Sidste år fik SeaWorld desuden en påstale fra det amerikanske U.S. Department of Agriculture for brud på dyrevelfærdsloven, og i marts i år modtog selskabet tre separate sagsanlæg fra gæster, der mente, at markedsføringen ikke stemte overens med dyrenes reelle levebetingelser.

Læs også: Dansk Supermarked: Vi kan ikke droppe SeaWorld

Læs også: Kender du turistindustriens mørke side?

ANNONCE