Topnyheder

Dyresex forbydes i Danmark

Et flertal i Folketinget bakker nu op om at ændre dyreloven, så den bl.a. vil indeholde et forbud "mod seksuel omgang eller seksuelle handlinger med dyr".

Ifølge Tv2 stemte Socialdemokraterne, Radikale Venstre, SF, Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative for, Liberal Alliance stemte imod, og Enhedslisten stemte hverken for eller imod.

Sex med dyr har hidtil kun været forbudt, hvis dyret lider overlast, hvilket dog kan være svært at dokumentere.

"Det er jo ikke kun fysisk overlast – det er også psykisk overlast. Dyret kan jo ikke sige nej. Vi må bruge et forsigtighedsprincip," sagde fødevareminister Dan Jørgensen (S) - der stillede forslaget - sidste år til Tv2.

Dyreetisk råd: Forbud er unødvendigt

Formanden for Det Dyreetiske Råd, Bengt Holst, har tidligere sagt, at et forbud er signalpolitik.

"Jeg går overhovedet ikke ind for dyresex, men den eksisterende dyreværnslov er stærk nok. Den siger, at man ikke må påføre dyr ulempe," sagde han i februar til B.T.

Hans forgænger på posten, Peter Sandøe, mente også, at et forbud mod dyresex ville være unødvendigt.

"Der er intet, der tyder på, at der bliver mindre af det, når det forbydes. I Storbritannien har man forbudt sex med dyr, men der er ikke noget, der tyder på, at der er mindre af det," sagde Peter Sandøe i 2011 til Berlingske.

Dyreorganisationer er glade

Hos Dyreværnet glæder man sig imidlertid over det nye forbud.

"I dag er en vigtig dag for dyrene. Deres stemme er blevet hørt, og med den nye lov mod sex med dyr, er vi nu et skridt nærmere for at sikre bedre vilkår for kæledyr i Danmark," siger Dyreværnets direktør, Signe Sehested Lund.

Også Dyrenes Beskyttelse bakker op om forbuddet:

"Det er virkeligt godt at høre at regeringen har fået forslaget igennem om at forbyde dyresex," skriver organisationen på sin Facebook-side.

ANNONCE