Topnyheder

Minister til virksomheder: Sortér jeres affald


Miljøminister Kirsten Brosbøl (S) har iværksat en ny kampagne, der skal gøre danske servicevirksomheder bedre til at genbruge deres affald. Foto: Claus Bjørn Larsen

Danske servicevirksomheder skal blive bedre til at sortere deres affald, så det kan genanvendes. Det gavner både deres økonomi og miljøet, lyder argumentet fra miljøminister Kirsten Brosbøl (S), som har iværksat en kampagne - "Kend dit affald" - der begynder i dag.

"Ved at bruge materialerne i affaldet igen og igen, sparer vi på jordens ressourcer og skåner miljøet ved ikke at producere nyt hele tiden. Når du for eksempel sorterer 10 kilo 'tørt' affald som plast, glas, pap, papir og metal - så kan næsten ni kilo genanvendes til at fremstille nye produkter. Samtidig kan være en økonomisk fordel for servicevirksomheder at genanvende," siger Kirsten Brosbøl ifølge Miljøministeriets hjemmeside.

Medarbejdere: "Det er en god idé"

Sektorens medarbejdere mener også, at det er en god idé. Ifølge en ny meningsmåling blandt 1.167 ansatte i servicesektoren mener 78 pct., at det er en "meget god idé" eller "god idé", at virksomhederne fremover skal sortere mere til genanvendelse.

Alene genanvendelse af pap og papir giver supermarkedskæden Coop en besparelse på 40 mio. kr. årligt.

"Det giver virkelig god mening, for det passer med vores grønne profil, og ikke mindst er det en god forretning. Det er simpelthen billigere at aflevere for eksempel pap og plastic til genanvendelse end forbrænding, og for Coop giver det en besparelse på mange millioner kroner om året," siger Coops miljøchef, Signe Frese.

Servicessektoren dækker over en lang række erhverv, bl.a. restauration, transport, handel, finansiering og kommunikation.

I takt med at sektoren er blevet større, er mængden af affald også øget. Den er nu på 2,4 mio. ton affald årligt.

(Foto: Claus Bjørn Larsen)

ANNONCE