Topnyheder

Venstre åbner for strengere straf for dyremishandling


Dyreværnsloven kan muligvis blive skærpet.

Det er blot en uge siden, at Venstre dyrevelfærdsordfører Erling Bonnesen udtalte til Folketinget, at Venstre ikke ønskede en skærpelse af strafferammen for brud på dyreværnsloven.

Den holdning er nu ændret, således at partiet er åben for en mulig stramning af loven - men der er ingen garanti.

"På baggrund af de voldsomme stigninger, som vi ser i antallet af sager med mishandling af kæledyr mv., er det fint og godt at undersøge loven nærmere," siger Erling Bonnesen til Globalen.

Minister vil skærpe straffen

Tirsdag meldte fødevareminister Dan Jørgensen (S) ud, at han ønsker en skærpelse af loven og øget straf for dyremishandling og vil derfor udforme et lovforslag hurtigst muligt.

En undersøgelse er derfor iværksat, og det er konklusionerne i den, som Venstre vil tage stilling til.

"Vi kan ikke udelukke stramninger. Nu må vi se, hvad undersøgelsen viser og så tage stilling ud fra det," siger Erling Bonnesen.

Kommentaren om, at Venstre ikke vil hæve strafferammen, faldt i sidste uge, da Folketinget diskuterede Dansk Folkepartis forslag om, hvorvidt man skal betegne dyr som "levende væsener" i lovgivningen, hvor de lige nu i straffeloven falder under samme kategori som ting.

I 2013 var der 671 domsfældelser i dyreværnssager. I omtrent 20 tilfælde fik personen frataget retten til at have med dyr at gøre, svarende til ca. 3 pct af sagerne.

Dyrenes Beskyttelse håndterer årligt over 4.000 dyreværnssager.

Læs også: Politikere er uenige: Skal dyr betegnes som levende væsener?

Læs også: Minister vil straffe dyremishandling hårdere

ANNONCE