Topnyheder

Minister vil straffe dyremishandling hårdere


Fødevareminister Dan Jørgensen (S) vil skærpe straffene for dyremishandling.

Fødevareminister Dan Jørgensen (S) forberede et lovforslag, der skal skærpe straffe for dyremishandling.

"Jeg mener, at straffen for at mishandle dyr skal sættes op, så strafniveauet i højere grad afspejler overtrædelsernes grovhed. Vi har f.eks. set sager, hvor folk er idømt korte fængselsstraffe for at forsøge at slå dyr ihjel med vold, og sager, hvor mishandleren ikke bliver frataget retten til at holde dyr, selvom der er tale om grove overtrædelser," siger Dan Jørgensen i en pressemeddelelse.

Han iværksætter nu en undersøgelse, der skal vurdere, hvordan straffene kan skærpes. Det indebærer både mulige bødeforhøjelser, længden på fængselsstraffe og mulighederne for at fratage folk retten til at have dyr i længere tid - og måske for bestandigt.

"Dyr er tænkende væsner, der kan føle angst og smerte og ofte er forsvarsløse. Derfor synes jeg, at det er meget alvorligt, når mennesker mishandler dyr med fuldt overlæg. Det skal stoppes, og mishandlere skal vide, at vi finder det helt uacceptabelt at udøve vold mod dyr," siger Dan Jørgensen.

Et lovforslag vil blive udarbejdet hurtigst muligt.

ANNONCE