Topnyheder

Kæledyr kan være allergiske over for mennesker


Hunde kan også være allergiske over for deres ejere.

Det er ikke kun mennesker, der kan være allergiske over for kæledyr - dyrene selv kan også være allergiske over for mennesker.

"Det er sjældent, men hunde kan være allergiske over for katte og mennesker og omvendt. Allergiske over for alt," siger Raelynn Farnsworth fra Washington State University's College of Veterinary Medicine til National Geographic.

Symptomerne på allergi hos en hund kan være hudinflammation og kløen. Hunde kan også begynde at nyse og have løbende snude.

For kattes vedkommende kan allergi ses på pelstab eller røde, tørre pletter under pelsen - typisk omkring hovedet og halsen, men det kan også forekomme på hele kroppen, fortæller Raelynn Farnsworth.

Udviser ens kæledyr symptomer på allergi, bør man observere, om det opstår i særlige sammenhænge, og eventuelt hvor længe det står på, for at blive klogere på om det kan knyttes til allergi over for eksempelvis mad eller sæsonbaserede allergener. Ligesom mennesker kan dyr også være allergiske over for eksempelvis pollen og støv.

Er man i tvivl, kan man få dyrlægen til at foretage en allergitest på dyret. Der er også behandlingsmuligheder.

ANNONCE