Topnyheder

Talentshow undersøges for dyremishandling

Det britiske underholdningsshow Britain's Got Talent får nu uønsket opmærksomhed fra dyrevænsorganisationen RSPCA efter anklager om dyremishandling.

Baggrunden for sagen er en af showets gæster, der optrådte med sin hund som en slags levende bugtalerdukke; gæsten førte en samtale på scenen og stillede spørgsmål til hunden, hvis mund så bevægede sig, som var det den, der svarede.

Efterfølgende har flere personer klaget via sociale medier over, hvad de formoder kan være dyremishandling. Der er en teori om, at hunden har haft en slags maske på, således at manden har kunnet styre dens mund.

RSPCA - Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals - vil derfor tage kontakt til programmets producenter.

"Det er ikke klart, om Miss Wendy (hunden) var iført en form for mundkurv eller maske, da hun optrådte i Britain's Got Talent, men RSPCA vil være meget bekymret, hvis det bliver gjort klart, at hun har lidt overlast," lyder det fra organisationen ifølge mediet Digital Spy.

En talsperson på programmet forsvarer omstændighederne og udtaler:

"Vi prioriterer velfærden for alle vores deltagere, herunder dyr, meget højt. Vi rådfører os med deres ejere, og hvis det er nødvendigt, inddrager vi også rådgivning fra en tredjepart."

Talspersonen tilføjer, at den pågældende gæst har 35 års erfaring i at arbejde med dyr.

ANNONCE