Topnyheder

Gæst sagsøger SeaWorld for milliarder


På en måned er SeaWorld blevet sagsøgt to gange af parkens gæster for behandlingen af parkens dyr.

Den kontroversielle dyrepark SeaWorld er blevet sagsøgt af kvinde for et besøg, som hun aflagde tilbage i 2013. Det skriver Orlando Sentinel.

Det er anden gang på 30 dage, at parken bliver sagsøgt - begge sager drejer sig om vildledende markedsføring, hvor sagsøgeren føler, at parken giver indtryk af, at dyrenes forhold er bedre, end de reelt er.

Bag den seneste sag står en ældre kvinde - Joyce Kuhl fra South Carolina. Hendes advokat, Paul Rothstein, siger til den engelske avis The Guardian, at hun ikke er en dyreaktivist, men en "almindelig dyreelsker", som efter sit besøg har fundet informationer om parken, der er i uoverensstemmelse med parkens markedsføring som et sted, hvor dyr og mennesker har det godt sammen.

"Hun havde ikke købt billetten, hvis hun havde vidst de ting, som hun efterfølgende fandt ud af," siger Paul Rothstein om sin klient.

Hun kræver ikke blot pengene tilbage for sin egen billet - men også at samtlige gæster fra de seneste fire år skal have refunderet deres udgifter. Begrænsningen på fire år skyldes statens lovgivning. Skulle hun vinde sagen, vil det koste parken minimum to mia. dollars, vurderes det.

Det står der i sagsanlægget

Ifølge sagsanlægget købte Joyce Kuhl i december 2013 en billet til SeaWorld i Orlando for 97 dollars. Købet blev foretaget "på baggrund af en falsk formodning om forholdene og behandlingen af spækhuggerne i SeaWorld, baseret på at SeaWorld har udeladt informationer om behandlingen, levetiden og velfærden for sine spækhuggere".

Sagsanlægget oplister også en række punkter, hvor parkens behandling af dyrene kritiseres. Bl.a. anklages SeaWorld for at spækhuggerne lever i alt for små bassiner, er udsat for solskoldning fordi bassinerne ikke er dybe nok, har en kortere levetid end i naturen, har knækkede tænder, at de er blevet fjernet fra deres familier, og at parken bevidst har undladt at fodre dyrene som en del af træningsmetoderne.

Desuden står der i sagsanlægget, at spækhuggerne opbevares i bassiner, hvor vandet er tilsat så meget klorin og andre kemikalier, at trænerne til tider ikke kan opholde sig i vandet og kan opleve en svidende fornemmelse i øjnene.

SeaWorld besvarer kritikken

Mens det forrige sagsanlæg - indgivet for ca. en måned siden - er rettet mod SeaWorld i både San Diego, San Antonio og Orlando, er det seneste kun mod parken i Orlando.

SeaWorld har svaret på kritikken i det første sagsanlæg:

"SeaWorld er blandt verdens mest respekterede zoologiske institutioner og bliver jævnligt inspiceret af den amerikanske stat samt to professionelle zoologiske organisationer. The Association of Zoos and Aquariums gav for nyligt SeaWorld anerkendelse fra sin uafhængige Accreditation Commission (Anderkendelses Komission). Der er ingen højere prioritet for SeaWorld end helbreddet og velfærden for parkens dyr".

SeaWorld offentliggør ikke besøgstal, men ifølge Orlando Sentinel faldt besøgstallet i de tre parker sidste år med 4,1 pct. til 24,4 mio. gæster. Ifølge sagsanlægget fra Joyce Kuhl modtager parken i Orlando godt fem mio. gæster om året.

Læs også: Kender du turistindustriens mørke side?

Læs også: Dansk Supermarked: Vi kan ikke droppe SeaWorld

ANNONCE