Topnyheder

Tidligere borgmester donerer millioner for at frigøre USA fra kul

Milliardæren Michael Bloomberg samt internetgiganterne Facebook, Google og Yahoo står bag massive investeringer i vedvarende energi i USA.

Michael Bloombergs fond Bloomberg Philanthropies har doneret over en halv mia. kr. til Sierra Club's Beyond Coal, der arbejder for et kulfrit USA.

For fire år siden donerede han 50 mio. dollars (ca. 350 mio. kr.) til selvsamme organisation, der kæmper for at frigøre USA fra kul. På kort sigt er håbet, at organisationen kan hjælpe USA med at halvere forbruget af kul i løbet af de næste to år, skriver Business Green.

Teknologiselskaber er vilde med grøn energi

På teknologisiden står internetselskaberne Facebook, Google og Yahoo bag store investeringer i vindenergi.

Grundet et lovmæssigt tiltag, der sikrer en fast lav elpris fra vind er det attraktivt for virksomheder at skifte fra fossil energi til vindenergi.

Ifølge Emily Williams, der er vicedirektør for American Wind Energy Associations afdeling for industrianalyse, er det netop den fastsatte pris, der tiltrækker virksomheder.

Prisen vil være frosset de næste 30 år og ligger så lavt, at det er urealistisk, at energi fra fossile brændstoffer skulle kunne konkurrere på prisen over så lang en periode, forklarer hun ifølge Washington Examiner.

Ifølge Googles egne tal bliver 35 pct. af selskabets samlede energiforbrug dækket af vedvarende energi, og hensigten er, at tallet skal op på 100 pct. - der er dog ingen tidshorisont sat. Selskabet skriver også, at det indtil videre har investeret over to mia. dollars (ca. 14 mia. kr.) i vind- og solenergi.

Sidste år indgik Yahoo en aftale med OwnEnergy, som de næste 15 år skal levere vindenergi til selskabet, og Facebooks nye serverafdeling i Altoona, Iowa, skal udelukkende benytte sig af vindenergi.

Emily Williams siger, at teknologibranchen er den hurtigst voksende efterspørger af vindenergi, og ifølge Washington Examiner vil de lave priser på vindenergi påvirke virksomhedernes bundlinjer positivt.

Færre investeringer i vedvarende energi globalt set

Trods tendensen i USA er den globale investering i vedvarende energi faldet i 1. kvartal 2015, viser nye tal fra Bloomberg New Energy Finance (BNEF).

Sammenlignet med 1. kvartal sidste år er der sket et fald på 15 pct.; fra 59,3 mia. dollars til 50,5 mia. dollars. I Europa er faldet på 30 pct.

Tallene skal dog ses i lyset af, at 2014 var et rekordår for investeringer i vedvarende energi. Desuden er 1. kvartal typisk det kvartal, hvor investeringerne er lavest.

Sammenligner man 1. kvartal 2015 med 1. kvartal 2005, er der sket en markant udvikling på området: Dengang blev der investeret 13,2 mia. dollars, og det tal er altså næsten firedoblet efter 10 år.

ANNONCE