Topnyheder

Californiens guvernør: Det er helvedes alvorligt


Californiens guvernør, Jerry Brown, siger til skeptikere, at klimaforandringerne finder sted lige nu. Fotoet er fra en anden tale, som han afholdt i marts.

Californien gennemgår lige nu sin værste tørke i omtrent 1.200 år og har derfor indført regler, der skal sænke statens vandforbrug med 25 pct.

Situationen er så alvorlig, at enhver snak om, at klimaforandringerne er opspind, må forstumme, mener Californiens guvernør, Jerry Brown.

"Sådan som vejret er i Californien, så er klimaforandringerne ikke opspind. Vi kæmper med det, og det er helvedes alvorligt," sagde Jerry Brown i en tale søndag ifølge The Guardian.

For nyligt sagde Californiens senator, Dianne Feinstein, at tørken, som staten gennemgår, er "meget, meget alvorlig".

Statens nyindførte restriktioner på vandforbruget betyder bl.a., at borgere ikke må vande græsset, og at der er begrænsninger for toiletskyl og badetid.

Lokale vanddistrikter står for at måle husstandenes vandforbrug, og bryder man reglerne, kan man se frem til en bøde.

Et kort viser tørkens udbredelse i Californien i december sidste år.

"Men hvis situationen fortsætter på denne måde, så er det nok et område, vi vil se nærmere på," tilføjede han.

Californiens vandforbrug er normalt primært dækket af de enorme snemængder, der findes på toppen af statens bjerge, og som fylder vandreservoirerne, når sneen smelter. Men nye billeder fra Nasa viser, at snemængden er svundet markant ind i løbet af blot fem år.

Ifølge The Guardian er snemængden lige nu blot 8 pct. af, hvad den normalt er på nuværende tidspunkt, og derfor ser det ud til, at Californien også i den nærmeste fremtid må kæmpe med tørken.

ANNONCE

 
<