Topnyheder

Politi finder massegrav af væddeløbshunde


Greyhound-industrien er atter indblandet i en sag om mishandling af dyr.

Australsk politi har fundet resterne af mindst 55 væddeløbshunde nær byen Bundaberg, Queensland. Patronhylstre på stedet tyder på, at hundene blev skudt. Det skriver nyhedsbureaet AP.

Politiet modtog et tip, og i samarbejde med dyreværnet ASPCA fandt man tidligere på ugen frem til graven, hvor hunde af racen greyhound lå i forrådnet tilstand. Efterforskerne frygter, at det blot er "toppen af isbjerget".

Ifølge politiinspektør Mark Ainsworth tyder fund på, at området er et hyppigt benyttet sted, når bagmænd ville skille sig af med væddeløbshundene.

Otte personer er sigtet i sagen, og Mark Ainsworth fortæller, at politiet har beviser nok til at sigte endnu flere.

"Det er kun et spørgsmål om tid, før vi banker på flere døre," siger han.

Væddeløb med greyhounds er udbredt i både Australien og England, men industrien kritiseres for dyremishandling.

En dokumentar sendt på australsk tv tidligere i år viste skjulte optagelser, der afslørede, at hundene trænes til at jagte levende grise, kaniner og pungrotter, hvilket er ulovligt.

Derudover er der problemer med, hvad man skal gøre med hundene, når de ikke længere er i stand til at konkurrere. Dyrevelfærdsorganisationen Animals Australia vurderer, at ca. 18.000 raske greyhounds bliver dræbt i Australien hvert år, fordi de enten ikke viser potentiale til at blive hurtige nok eller er udtjente.

League Against Cruel Sports skriver i en rapport fra 2014 også om problemet i Storbritannien og nævner, at over 4.700 hunde "forsvinder" hvert år - og det tal inkluderer kun England og Wales.

ANNONCE