Topnyheder

Danmark vil sælge mere økologi til udlandet


Danmark skal tjene flere penge på at eksportere økologi til udlandet. Derfor har fødevareminister Dan Jørgensen (S) netop besøgt Japan i håbet om at fremme den danske økologi på de japanske butikshylder.

I løbet af sit besøg mødtes han blandt andet med to ministre, importører og virksomheder for at snakke om dansk økologi.

I 2013 eksporterede Danmark for under én mio. kr. økologiske fødevarer til Japan.

"Det er meget lavt, men potentialet er helt sikkert større," siger Helene Birk, der er eksportchef i Økologisk Landsforening til fyens.dk.

I alt fylder den danske øko-eksport uden for Europa kun 6 pct., men Helene Birk forventer, at andelen stiger til op mod 20 pct. i 2020.

Omsætningen af økologiske varer i Japan stiger med mere end 10 pct. om året, hvilket er en af verdens højeste vækstrater inden for økologi. Udgangspunktet for den hastige vækst er dog ganske lille, idet økologi ikke har været særligt udbredt i landet tidligere.

ANNONCE

Globalen.dk, stiftet i marts 2015, er et nyhedsmedie, der har fokus på dyrevelfærd, klima og miljø fra både ind- og udland. Globalen er også tilgængelig på Facebook og Twitter samt optimeret til smartphones. 

Hent også app'en Globalen, der virker til Android.

© 2015 by Globalen / Henrik Hindby Koszyczarek

Kontakt: henrikhindby@globalen.dk

 

Nyhedsfeeds udviklet af: http://feed.mikle.com/

Find Globalen på:

  • Facebook Classic
  • Twitter Classic