Topnyheder

New Zealand nærmer sig forbud mod dyreforsøg

Det kan snart være forbudt at teste kosmetikprodukter på dyr i New Zealand.

Et lovforslag mangler blot den tredje og sidste læsning i parlamentet og en underskrift for at blive lov. Så langt inde i proceduren betragtes det som en formalitet, og dyrerettighedsforkæmpere jubler derfor allerede.

Bliver lovforslaget i New Zealand endeligt underskrevet, bliver landet det første i Australasien, der forbyder testningen ved lov (Australien, New Zealand, Ny Guinea og de mindre øer i nærheden.)

I EU, Norge og Indien er det allerede forbudt at teste kosmetik på dyr.

Der har været et massivt pres på politikerne for at stemme lovforslaget igennem. Fire af verdens største dyrevelfærdsorganisationer har skrevet til Nathan Guy, der er minister for landbrugs-, skov- og mineindustrien og opfordret ham til at støtte lovforslaget, hvilket han har valgt at gøre.

Nathan Guy udtaler til Radio New Zealand News, at man efter hans vidende aldrig har testet kosmetik på dyr i New Zealand, men at en lovgivning vil sende et signal til borgerne om, at man ikke vil acceptere den type dyreforsøg i landet.

Lovforslaget, der blev introduceret af Green Party, er i øvrigt blevet ændret i sin formulering, fordi det oprindeligt kunne medføre forbud mod visse typer medicinforsøg, og det har man ikke til hensigt at forbyde.

Det er nu mere specifikt rettet mod kosmetik. Helt konkret bliver det forbudt at teste færdiglavede kosmetiske produkter og ingredienser, som udelukkende bruges til at udvikle et kosmetikprodukt, på dyr.

ANNONCE