Topnyheder

Tre måneders fængsel for at mishandle og dræbe hund offentligt

Tre mænd fik oprindeligt tre års fængsel for at mishandle og dræbe en hund på gaden i Egypten, men straffen er nu nedsat markant.

Hunden Max stod bundet til en lygtepæl og kunne ikke gøre noget, da de tre mænd skiftevis stak og hakkede i ham med macheter og knive.

En video filmet af en, der så mishandlingen, viser, at Max peb og gøede, mens mændene angreb ham. Til sidst døde han af et slag i hovedet med en metalstang.

Hundens ejer stod ved siden af og så det hele uden at gribe ind.

- Min hund var så loyal, han så på mig, mens han døde, som for at bede mig om at redde ham, men jeg kunne ikke hjælpe ham, har ejeren sagt i et telefoninterview, skriver nyhedsbureauet AP.

Hændelsen fandt sted i februar, og videoen gik siden viralt på nettet. Efterfølgende blev de tre gerningsmænd idømt tre års fængsel bl.a. for at mishandle et husdyr. De stod også anklaget for ulovlig besiddelse af våben, men det er uklart, om det indgik i strafudmålingen.

Ejeren, der flygtede efter episoden, blev også straffet, men fik sin straf in absentia.

Et skærmdump fra videoen viser overfaldet på hunden Max. Foto via Al-Arabyia

Eftersom ejeren ikke har været til stede og derfor heller ikke har appelleret, står hans straf på tre års fængsel fast.

Ifølge politiet havde de tre gerningsmænd en kontrovers med hundens ejer, da en af dem påstod, at hunden havde bidt ham. De krævede efterfølgende, at ejeren udleverede hunden til dem.

Ejeren selv har ifølge The Cairo Post fortalt, at han havde været indblandet i et slagsmål i sit boligkvarter, hvor de tre mænd havde virket truende, og han havde derfor sluppet sin hund løs for at skræmme dem væk. Angiveligt blev den ene af de tre bidt af hunden.

De tre mænds forklaring lyder imidlertid, at hundens ejer forsøgte at stjæle fra en af mændenes butik, og at hunden bed en af dem, da de ville forhindre tyveriet.

Parterne arrangerede et forsoningsmøde, og her krævede de tre mænd, at hunden blev dræbt. Ifølge ejeren forsøgte han at overtale dem til ikke at skade hunden, men de afviste.

Videoen af mishandlingen og drabet på Max ligger offentligt tilgængelig på YouTube, men der advares om stærke billeder.

Selvom Egyptens forfatning sidste år inkluderede en lovgivning vedrørende dyrerettigheder, er myndighedernes indsats på området forsvindende lille. Det meste arbejde for at hjælpe landets dyr - der er især mange herreløse hunde og katte i gaderne - udføres i stedet primært af frivillige organisationer.

Efter sagen med hunden Max har dyrerettighedsforkæmpere afholdt en demonstration for at få præsident Abdel Fattah Al-Sisi til at implementere strengere straffe for dyremishandling.

ANNONCE