Topnyheder

Temperaturen stiger markant i Kina

Temperaturen er steget dobbelt så meget i Kina i forhold til verdensgennemsnittet siden 1950'erne. Det kan blive dyrt.

1024px-Factory_in_China_at_Yangtze_River_edited.JPG

Siden 1950'erne er temperaturen på Kinas jordoverflade steget med 0,23 grader hvert årti - det er dobbelt så meget som den gennemsnitlige temperaturstigning på Jorden.

- I takt med at verden bliver varmere, kan truslen fra klimaforandringer og naturkatastrofer i Kina blive mere alvorlig, siger Zheng Guoguang, chef for Kinas meteorologiske institut, ifølge det kinesiske medie Global Times.

Klimaekspert Yang Fuqiang, der arbejder for det New York-baserede Natural Resources Defense Councils kontor i Beijing, er ikke overrasket over målingerne.

- Menneskets aktiviteter er hovedårsagen til, at temperaturen i Kina er steget så meget, siger han og advarer, at klimaforandringerne som følge af temperaturstigningerne kan få massive konsekvenser for Kinas større byggeprojekter og hele landets økonomi.

Tidligere på måneden sagde premierminister Li Keqiang, at regeringen er opmærksom på det massive problem, som vand- og luftforureningen udgør for befolkningen. Nylige undersøgelser har vist at 2/3 af Kinas jord er forurenet, og at 60 pct. af landets grundvand er for forurenet til at drikkes. Det regerende kommunistparti har fremsat løfter om, at mindst 20 pct. af landets energi skal komme fra vedvarende energi i 2030.

Målt på nationer er Kina verdens største udleder af CO2, men har de senere år øget investeringerne i vedvarende energi. I 2013 investerede landet for første gang mere i grøn energi end fossile energikilder og var for eksempel foran USA og EU, når det kom til denne type investeringer.

Målt i forhold til nationernes BNP investerede Kina tre gange så meget som USA og ca. dobbelt så meget som EU ifølge Information.

ANNONCE