Topnyheder

Vred menneskeflok stopper dyreværn

Ca. 300 mennesker truede en dyreværnsorganisation, der ville befri en lænket elefant i Indien.

Lokale betjente måtte sammen med dyreværnsorganisationen SOS Wildlife trække sig tilbage fra sit foretagende, da de følte sig truet af en vred menneskemængde på ca. 300 tilhørere.

Wildlife SOS skriver på sin Facebook-side, at 10 af organisationens medlemmer var mødt op sammen med 15 skovbetjente og 30 politibetjente for at fjerne elefanten Mohan fra sine lænker og tage den med til et dyrereservat.

To dyrlæger fik bedøvet Mohan med henblik på at få ham ind i transportvognen, men da mørket begyndte at sænke sig, kom flere og flere personer til i forsøget på at stoppe Wildlife SOS' aktion, og da organisationen til sidst vurderede, at sikkerheden var truet, valgte den at trække sine folk tilbage.

Billeder fra aktionen kan ses på Wildlife SOS' Facebook-side.

Organisationen har allerede fået rettens ord på, at den må fjerne Mohan, men elefantens nu tidligere ejer har anket dommen. En høring var datosat i går, onsdag den 25. marts, men på grund af en strejke blandt advokaterne, er den nu udsat.

Organisationen gør opmærksom på, at selvom Mohan ikke er fjernet endnu, så følger man ham på nært hold, så han ikke bliver fjernet til en ukendt lokation. Desuden forlyder det, at han har det godt efter omstændighederne.

Ønsker man at hjælpe Wildlife SOS i sagen, kan man skrive under på en underskriftsindsamling her: change.org. Den vil blive videresendt til distriktets embedsmand, Amrit Tripathi.

En lignende sag fandt sted sidste år, da Wildlife SOS fik rettens ord på, at den måtte fjerne elefanten Raju fra sine lænker. Raju befinder sig i dag i et reservat efter at have været lænket i ca. 50 år. Også Mohan har været lænket i omtrent 50 år.

Elefanter som Raju og Mohan bliver indfanget og lænket, hvorefter ejeren opdrætter dem til at lave tricks og tigge fra de forbipasserende for derved at tjene penge. Elefanterne bliver ikke passet ordentligt og lever bl.a. af madrester, som folk kaster til dem, samt papir og plastik.

ANNONCE