Topnyheder

Dansk Supermarked vil droppe SeaWorld


orca.JPG

Dansk Supermarked overvejer nu at ændre førstepræmien i sin seneste kampagne, hvor deltagere kan vinde en tur til SeaWorld i Florida.

Det fortæller Mads Grand, pressechef for Dansk Supermarked, til jubii.dk.

- Sådan en rejse til Florida er jo drømmerejsen for nogle, men Seaworld er ikke alles drøm, det har vi taget til efterretning. Lige nu er vi i dialog med vores samarbejdspartner i kampagnen (Animal Planet, red.) for at se, om vi kan finde et alternativ til 1. præmien, forklarer han.

Årsagen skal findes i den kritik, som kædens butikker har modtaget, bl.a. på deres Facebook-sider, efter at kampagnen blev lanceret - i øvrigt i samarbejde med Animal Planet.

Deltagerne i konkurrencen opfordres til at samle på dyrekort, som udleveres, når man handler for et vist beløb, og ved at svare rigtigt på tre spørgsmål kan man finde en rejse til Florida for hele familien - inklusive entré til Discovery Cove og SeaWorld.

SeaWorld har været under massiv kritik, efter at dokumentarfilmen Blackfish udkom i 2013. Filmen, hvori flere tidligere trænere hos SeaWorld bliver interviewet, skildrer en række kritisable forhold, som dyrene lever under.

Mediet TheDodo.com har også interviewet tre tidligere SeaWorld-trænere, der beretter om jævnlig medicinering med antibiotika, antidepressiv medicin samt medicin, der skal sænke hannernes testosteronniveau.

The U.S. Department of Agriculture har desuden givet SeaWorld en påtale for overtrædelse af dyrevelfærdsloven i 2013. Bl.a. var der for gammelt dyrefoder, og et gummibelagt gulv, hvor nogle dyr optræder på, var beskadiget.

SeaWorld har efterfølgende afvist anklagerne fra Blackfish-dokumentaren. I en udtalelse fra SeaWorld anklages dokumentaren for at være baseret på falske præmisser, som leder hen mod fejlagtige og misvisende konklusioner.

- De falske påstande og vildledende teknikker i Blackfish bruges for at gå filmens ærinde, der er åbenlyst forudindtaget, lyder en del af SeaWorlds konklusion.

Se Blackfish her:

ANNONCE