Topnyheder

FN: Afrikas elefanter er ved at uddø


Antallet af dræbte elefanter overstiger antallet af nyfødte unger. Dermed mindskes bestanden konstant, og den afrikanske elefant kan være uddød inden for de næste par årtier, hvis der ingen ændringer sker.

Sådan lyder advarslen ifølge IBTimes fra FN's underorganisation The Convention on International Trade in Endangered Species (Cites) ved en kongres i Botswana.

Antallet af dræbte elefanter var i 2014 nogenlunde uændret i forhold til 2013, og krybskytternes motiver for drabene er de store pengesummer, der er på markedet for handle med elfenben.

Ifølge Botswanas minister for miljø, vildt og turisme, Tsekedi Khama, mangler afrikanske ledere viljen til at bekæmpe krybskytteri effektivt.

- Det er op til Afrika at sige nej, vi bliver nødt til at sige nej, men så længe den politiske vilje ikke er der, og så længe korruption finder sted, garanterer jeg for, at det kommer til at tage længere tid, end vi ønsker, siger Tsekedi Khama.

Også næsehorn lider under krybskytteriet. Ifølge en repræsentant fra Cites er der flere motiver, som driver krybskytterne i jagten på dyrenes elfenben.

- Grundlæggende drejer det sig om fattigdom, lovgivningen og efterspørgslen - men også retshåndhævelsen, siger Julian Blanc, der er Cites' ekspert i elefanter.

En rapport fra sidste år udarbejdet af FN og Interpol vurderede, at mellem 20.000-25.000 elefanter bliver dræbt i Afrika hvert år ud af en samlet bestand på 650.000.

ANNONCE