Topnyheder

Heste skal bekæmpe ukrudt

heste.jpg

Vilde heste skal hjælpe med at berige plantelivet ved den tidligere militærbase Milovice, der ligger 35 km nordøst for Prag, Tjekkiet.

Derfor blev 14 vilde hopper fra Exmor National Park i Storbritannien i januar flyttet til et mindre aflukket areal i det tjekkiske område. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Milovice har efterhånden stået nogenlunde uberørt i flere år, og dermed har det høje græs haft en negativ påvirkning på det øvrige planteliv. Foto: Wikipedia Commons

Efter at have brugt et par måneder på at akklimatisere sig, er hopperne så blevet sluppet løs i naturområdet, hvor det er hensigten, at de skal spise af den type invasive græs, som har overtaget plantelivet, efter at de sovjetiske tropper forlod området i 1991.

Siden da har græsset fået lov at vokse uhindret, og det har haft en negativ påvirkning på det øvrige planteliv, samt de dyr der lever af de pågældende planter.

"Hestene kan bevæge sig frit omkring på området hele året. Så længe de har adgang til vand og tilstrækkeligt med plads, behøver de ikke at blive passet. Så kan de passe sig selv," siger Dalibor Dostal, der er chef for organisationen European Wildlife, som står bag projektet.

Får var også med i organisationens overvejelser, men modsat hestene, foretrækker de ikke kun den invasive græssort - de ville også spise af de truede planter.

ANNONCE