Hvad er Globalen?

Globalen er et nyhedsmedie, der giver læserne nyheder fra ind- og udland med fokus på den seneste udvikling, debat og forskning inden for dyrevelfærd, klima og miljø. Globalen er stiftet i marts 2015.

 

Vision: At øge danskernes viden om dyrs forhold i verden samt hvordan det står til med verdens klima og miljø, og hvilke konveksenser vores levevis har på de områder.

Globalen drives frivilligt og udelukkende i fritiden. 

 

Mission: At bringe de seneste nyheder og baggrundsstof om dyrevelfærd, klima og miljø så objektivt og informativt som muligt. For Globalen er det vigtigt at inddrage betragtninger og argumenter fra divergerende parter, således at indholdet er troværdigt.

Hvorfor Globalen?

Den danske natur rummer i dag (2015) cirka 30.000 arter af dyr, planter og svampe. Men de forsvinder i en hast, som ikke er set siden dinosaurernes tid.

 

Forskere vurderer, at minimum 10.000 dyrearter uddør hvert år, og man taler om, at vi har bevæget os ind i den "sjette masseudryddelsesperiode" - i øvrigt den første i Jordens historie, der er menneskeskabt.

 

Hver dansker spiser årligt 146 kg kød i gennemsnit - 70 pct. af verdens landbrugsjord bliver brugt til at producere kød, og med en global befolkning, der vurderes at nå ni milliarder i 2050, kræves det, at verdens fødevareproduktion, som i forvejen er presset, udvides med 60 pct.

 

Hvis rydningen af regnskoven fortsætter i det nuværende tempo, kan den være totalt ryddet om 100 år - det vil få enorme konsekvenser for klimaet.

En del af rydningen sker, så landmænd kan dyrke jorden for at efterkomme verdensbefolkningens efterspørgsel på alle mulige produkter, lige fra kaffe over bomuld til majs.

 

Vores påvirkning af Jorden betyder, at forskere nu har anmodet ICS om, at man officielt kan betegne den nuværende tidsalder for den "Antropocæne tidsalder" - "Menneskets tidsalder". Fordi vi nu påvirker og skaber naturen, og de geologiske lag vil i fremtiden vise mængder af industriaffald, rester fra afbrænding af olie, kul og gas, levn fra atomprøvesprængninger, plastikrester og andet affald.

 

I en tid med megen fokus på vækst og økonomi, er det vigtigt, at vi husker på og lærer mere om grundlaget for vores eksistens og de skabninger, som vi eksisterer sammen med. Hvordan vil vi sikre os, at kloden og dens ressourcer kan bestå?

 

Derfor nyheder og baggrund om dyrevelfærd, klima og miljø fra hele verden. Derfor Globalen.

 

 

Kilder: WWF, Information, Samvirke, videnskab.dk, Nasa, National Geographic, Jyllands-Posten

  • LinkedIn App Icon
  • Twitter Classic

Find mig på:

Kontakt Globalen

Henrik Hindby Koszyczarek

Stifter af, redaktør og journalist på Globalen.

Jeg er tilgængelig som freelancer - kontakt mig og hør nærmere.

henrikhindby@globalen.dk
Tlf.: 24915439

8000 Aarhus C

Danmark

Uddannelse:

  • Uddannet journalist fra Danmark Medie- og Journalisthøjskole (journalist D.J.).

  • Cand.mag i medievidenskab ved Aarhus Universitet med speciale i branding på sociale medier.

  • Et års studier i engelsk og kommunikation på Handelshøjskolen i Aarhus.

 

Erhvervserfaring:

  • Journalist for Jyllands-Posten, Ritzaus Bureau samt småopgaver for Movendo Media.

  • Redaktionssekretær og nyhedsredaktør på Jyllands-Posten.

  • Digital redaktør hos Økologisk Landsforening.

Læs også her om troværdighed og armslængdeprincippet for dækningen af økologi: 2017 byder på nyt for Globalen

Debatindlæg: 

Ønsker du at sende et debatindlæg om dyrevelfærd, klima eller miljø, kan det sendes til henrikhindby@globalen.dk - husk at skrive "Debat" i emnefeltet. Navn skal oplyses - gerne profession, særligt hvis det er relevant for indlægget.

Din besked er afsendt!

Ophavsret: Alle billeder på Globalen.dk er fra frie billedarkiver eller publiceret efter aftale med rettighedshaveren. Skulle der alligevel findes brud på ophavsretten, bedes du kontakte Globalen.dk hurtigst muligt.

 

Alle citathistorier skrives i overenstemmelse med de presseetiske retningslinjer for god citatskik. Der vil ligeledes være links til de oprindelige artikler, hvis de findes på nettet.