Klimaforsker: Dyster advarsel fra klimapanel er alt for optimistisk

En fremtrædende klimaforsker mener, at FN's klimapanel undervurderer den globale opvarmnings tempo, og at vi formentlig har kortere tid at handle i, end rapporten konkluderer. For nylig udgav FN's klimapanel, IPCC, en rapport, der advarede om, at verden allerede om 12 år kan blive ramt af udpræget tørke og masseudryddelse af arter som følge af den globale opvarmning. Ifølge rapporten har verdenssamfundet kun ganske få år at handle i, hvis ikke opvarmningen skal nå 1,5 grader mellem 2030 og 2052 i forhold til det præindustrielle niveau - en grænse, som verdenssamfundet blev enig om i Parisaftalen, at man helst ikke skal bryde. Den noget dystre prognose er imidlertid for optimistisk, mener kli

Omfattende studie: Nødvendigt for vores fremtid, at vi skærer drastisk i kødforbruget

Hvis kloden skal kunne brødføde fremtidens befolkning, og den globale opvarmning begrænses, skal vi spise overvejende plantebaseret, viser det hidtil største studie på området. Hvis vi vil undgå, at vores fødevareproduktion destabiliserer økosystemer og medvirker til øget global opvarmning, skal vi transformere hele fødevareproduktionen og skære kraftigt i vores kødindtag. For borgerne i eksempelvis USA og Storbritannien skal kødforbruget skæres med 90 pct. og indtagelsen af mejeriprodukter med 60 pct., mens forbruget af vegetabilske fødevarer skal være fire til seks gange højere end i dag. Til gengæld skal borgere i visse ulande plaget af hungersnød spise en smule mere kød og flere mejeripr

Bilindustrien kæmper imod en grøn omstilling af bilparken

Danmark og andre EU-lande vil gøre Europas vognpark grønnere. Men bilindustrien kæmper imod. "Bilindustrien kæmper imod med næb og klør, hver gang kravene skærpes. Men vi er helt basalt nødt til at bevæge os hen mod fremtiden," siger Anders Stouge, vicedirektør i Dansk Energi til Jyllands-Posten. Læs hele artiklen på jp.dk.

FN slår klima-alarm - dansk minister medgiver, at "tiden er knap"

Det kræver hurtige, omfattende og hidtil usete ændringer i alle aspekter af samfundet, hvis den globale opvarmning skal begrænses til 1,5 grader i år 2100 - målt i forhold til før industrialiseringen. Sådan lyder det i en ny rapport fra FN's klimapanel, IPCC, der er offentliggjort natten til mandag. - Det er alvorlig læsning, og rapportens konklusioner bekymrer mig meget, siger energi- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) til TV 2. Læs hele artiklen på tv2.dk her.

Arkiv
Søg på tags

Globalen.dk, stiftet i marts 2015, er et nyhedsmedie, der har fokus på dyrevelfærd, klima og miljø fra både ind- og udland. Globalen er også tilgængelig på Facebook og Twitter samt optimeret til smartphones. 

Hent også app'en Globalen, der virker til Android.

© 2015 by Globalen / Henrik Hindby Koszyczarek

Kontakt: henrikhindby@globalen.dk

 

Nyhedsfeeds udviklet af: http://feed.mikle.com/

Find Globalen på:

  • Facebook Classic
  • Twitter Classic