Please reload

Seneste

Global rejseportal opfordrer turister til at boykotte elefantridning og selfies

November 29, 2019

1/4
Please reload

Topnyheder

Krybskytter brød ind i park og dræbte sovende næsehorn

26/6/2017

Et sovende næsehorn er blevet skudt og dræbt af krybskytter, der brød ind i en dyrepark og stjal dets horn. Et stigende antal næsehorn bliver dræbt i Sydafrikas provins KwaZulu-Natal.

Næsehorn kan tilsyneladende ikke føle sig sikre i aflukkede dyreparker eller zoologiske haver. I februar angreb krybskytter et reservat med næsehorn, og i marts brød krybskytter ind i en fransk zoo og skød et næsehorn.

 

Nu er det så det 11-årige næsehorn Maxine, der har mistet livet, efter at ukendte gerningsmænd brød ind i den privatejede park Natal Lion Park og skød hende i hovedet, mens hun sov. Det oplyser parken på sin officielle Facebook-profil. Drabsmetoden er bekræftet efter en obduktion.

 

- Vi er så triste og i chok og vil gøre alt, hvad der står i vores magt for at finde de skyldige til denne forfærdelige forbrydelse, står der bl.a. i opslaget.

 

Provinsen er hårdt ramt af krybskytter

Parken ligger i den sydafrikanske provins KwaZulu-Natal, som ifølge organisationen Ban Animal Trading South Africa er hårdt ramt af krybskytteri i år; til og med maj var 89 næsehorn blevet dræbt, mens tallet for samme periode i 2016 lå på 55.

I februar blev et næsehorn dræbt foran medarbejdere og en kvinde seksuelt overfaldet, da en gruppe krybskytter brød ind i Thula Thula Rhino Orphanage - et reservat for forældreløse næsehorn. Reservatet er efterfølgende blevet lukket permanent af frygt for fremtidige angreb.

 

I marts blev det fireårige hvide næsehorn Vince skudt og dræbt i den franske zoologiske have Parc Zoologique de Thoiry vest for Paris.

 

 

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

Please reload

ANNONCE

ANNONCE

Globalen.dk, stiftet i marts 2015, er et nyhedsmedie, der har fokus på dyrevelfærd, klima og miljø fra både ind- og udland. Globalen er også tilgængelig på Facebook og Twitter samt optimeret til smartphones. 

Hent også app'en Globalen, der virker til Android.

© 2015 by Globalen / Henrik Hindby Koszyczarek

Kontakt: henrikhindby@globalen.dk

 

Nyhedsfeeds udviklet af: http://feed.mikle.com/

Find Globalen på:

  • Facebook Classic
  • Twitter Classic