Please reload

Seneste

Global rejseportal opfordrer turister til at boykotte elefantridning og selfies

November 29, 2019

1/4
Please reload

Topnyheder

Landmænd truer Aarhus Kommune med retssag: Vil have lov til at sprøjte nær drikkevand

16/10/2015

Landmænd vil slæbe Aarhus Kommune i retten, fordi kommunen ikke vil lade dem sprøjte med pesticider i sårbar natur af hensyn til drikkevandet. Det skriver nyhedsbureauet Ritzau.

 

Der er pres på grundvandet i Aarhus Kommune, hvor grundvandsressourcerne er stort set udnyttet, og da der er fundet sprøjtegifte i hver tredje vandværksboring i kommunen, har den de senere år arbejdet intensivt for at beskytte drikkevandet. Det har medført begrænsninger for udledningen af kvælstof og pesticider i områder, hvor de kan sive ned i grundvandet. 

 

Mens nogle landmænd er gået med til en aftale med kommunen om restriktionerne og får økonomisk kompensation, nægter andre at følge trop. De vil ikke acceptere forbuddet mod sprøjtemidler, der er godkendt af Miljøstyrelsen.

 

- "Jeg havde gerne set sagen løst i mindelighed. Men når kommunerne truer med påbud, så avler det modtryk," siger Jens Gammelgaard, formand for Odder-Skanderborg Landboforening, der repræsenterer de berørte landmænd.

 

Han har tidligere over for Aarhus Stiftstidende hævdet, at hans udbytte vil blive halveret, hvis han ikke må bruge sprøjtegifte.

 

Han får i øvrigt fuld støtte af sin hovedorganisation, Landbrug & Fødevarer, som mener, at kommunen har en dårlig sag. Den betragtes i øvrigt også som en principsag, der kan få betydning for landbrug i hele landet.

 

 

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

Please reload

ANNONCE

ANNONCE

Globalen.dk, stiftet i marts 2015, er et nyhedsmedie, der har fokus på dyrevelfærd, klima og miljø fra både ind- og udland. Globalen er også tilgængelig på Facebook og Twitter samt optimeret til smartphones. 

Hent også app'en Globalen, der virker til Android.

© 2015 by Globalen / Henrik Hindby Koszyczarek

Kontakt: henrikhindby@globalen.dk

 

Nyhedsfeeds udviklet af: http://feed.mikle.com/

Find Globalen på:

  • Facebook Classic
  • Twitter Classic