Please reload

Seneste

Global rejseportal opfordrer turister til at boykotte elefantridning og selfies

November 29, 2019

1/4
Please reload

Topnyheder

14 elefanter dræbt med cyanid

10/10/2015

Krybskytter har forgiftet 14 elefanter - heriblandt unger, der endnu ikke havde udviklet stødtænder. 11 af drabene er sket i Hwange National Park, hvor løven Cecil også blev dræbt i sommer. Tre andre elefanter er blevet fundet dræbt af samme årsag i Matusadona National Park i det vestlige Zimbabwe. Det skriver CNN.

 

Elefanterne er blevet forgiftet med cyanid, som påvirker vejrtrækningen og medfører kvælning.

 

- "Det er en forfærdelig måde at dø på," siger Carel Verhoef, professionel guide i Sydafrika, til CNN.

 

 

Unger er blandt de dræbte

Fire af elefanterne blev fundet med stødtænderne skåret af, mens andre stadig havde deres, hvilket tyder på, at krybskytterne er blevet forstyrret midt i deres handling. Flere af de dræbte elefanter var tilmed for unge til at have udviklet stødtænder - den yngste var blot tre måneder gammel.

 

Gribbe og impalaer er også blevet fundet forgiftet på gerningsstederne, og myndighederne har anholdt fem personer i sagen.

 

I 2013 blev ca. 300 elefanter på én gang forgiftet med cyanid i Hwange National Park. Der dræbes en elefant omtrent hvert kvarter døgnet rundt for at sælge deres stødtænder på det illegale marked.

 

Der resterer mellem 450.000-700.000 vilde elefanter i verden, og eksperter vurderer, at den afrikanske elefant er uddød i naturen om ca. 10 år, hvis udviklingen ikke bremses.

 

 

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

Please reload

ANNONCE

ANNONCE

Globalen.dk, stiftet i marts 2015, er et nyhedsmedie, der har fokus på dyrevelfærd, klima og miljø fra både ind- og udland. Globalen er også tilgængelig på Facebook og Twitter samt optimeret til smartphones. 

Hent også app'en Globalen, der virker til Android.

© 2015 by Globalen / Henrik Hindby Koszyczarek

Kontakt: henrikhindby@globalen.dk

 

Nyhedsfeeds udviklet af: http://feed.mikle.com/

Find Globalen på:

  • Facebook Classic
  • Twitter Classic