Please reload

Seneste

Global rejseportal opfordrer turister til at boykotte elefantridning og selfies

November 29, 2019

1/4
Please reload

Topnyheder

Californiens guvernør: Det er helvedes alvorligt

Californien gennemgår lige nu sin værste tørke i omtrent 1.200 år og har derfor indført regler, der skal sænke statens vandforbrug med 25 pct.

 

Situationen er så alvorlig, at enhver snak om, at klimaforandringerne er opspind, må forstumme, mener Californiens guvernør, Jerry Brown.

 

"Sådan som vejret er i Californien, så er klimaforandringerne ikke opspind. Vi kæmper med det, og det er helvedes alvorligt," sagde Jerry Brown i en tale søndag ifølge The Guardian

 

For nyligt sagde Californiens senator, Dianne Feinstein, at tørken, som staten gennemgår, er "meget, meget alvorlig".

 

Statens nyindførte restriktioner på vandforbruget betyder bl.a., at borgere ikke må vande græsset, og at der er begrænsninger for toiletskyl og badetid.

Lokale vanddistrikter står for at måle husstandenes vandforbrug, og bryder man reglerne, kan man se frem til en bøde.

 

Guvernøren er blevet kritiseret for, at reglerne ikke er strenge nok over for landbruget, men han sagde, at hvis man begrænser landbrugets vandforbrug for meget, vil det fordrive tusindvis af landmænd.

 

"Men hvis situationen fortsætter på denne måde, så er det nok et område, vi vil se nærmere på," tilføjede han.

 

Californiens vandforbrug er normalt primært dækket af de enorme snemængder, der findes på toppen af statens bjerge, og som fylder vandreservoirerne, når sneen smelter. Men nye billeder fra Nasa viser, at snemængden er svundet markant ind i løbet af blot fem år.

 

Ifølge The Guardian er snemængden lige nu blot 8 pct. af, hvad den normalt er på nuværende tidspunkt, og derfor ser det ud til, at Californien også i den nærmeste fremtid må kæmpe med tørken.

Please reload

ANNONCE

ANNONCE

Globalen.dk, stiftet i marts 2015, er et nyhedsmedie, der har fokus på dyrevelfærd, klima og miljø fra både ind- og udland. Globalen er også tilgængelig på Facebook og Twitter samt optimeret til smartphones. 

Hent også app'en Globalen, der virker til Android.

© 2015 by Globalen / Henrik Hindby Koszyczarek

Kontakt: henrikhindby@globalen.dk

 

Nyhedsfeeds udviklet af: http://feed.mikle.com/

Find Globalen på:

  • Facebook Classic
  • Twitter Classic