ANNONCE

Nature-Baby kvadrat.jpg

ANNONCE

_kofamilien_banner_Partnerads4.jpg
  • Henrik Hindby Koszyczarek

Lagkagehuset dropper buræg


Lagkagehuset dropper buræg i alle deres produkter, mens Magasin har valgt at droppe dem delvist.

For Magasins vedkommende betyder det, at stormagasinets flødeboller fremover vil være lavet af økologiske æggehvider, og det undersøger nu muligheden for at udfase brugen af buræg i sine øvrige produkter.

Dermed følger de to virksomheder i sporene på en række andre virksomheder, der har valgt at se bort fra buræg i produktionen. Det drejer sig bl.a. om Toms, Løgismose og Summerbird.

“Vi oplever en stigende bevidsthed om de forfærdelige forhold, burhøns lever under, hvor dyrene er stuvet sammen på alt for lidt plads. Flere og flere virksomheder erkender deres ansvar, og vi arbejder for, at den positive udvikling fortsætter”, siger kampagnechef i Anima, Lina Lind Christensen.

Hvad er forskellen på bur- og økohøns?

Burhøns kommer ikke udenfor, og der er ingen krav om dagslys i deres bure. Der går op til 12 høns per m2.

Økohøns har krav på at komme udenfor og går i hønsehuse, hvor der maksimalt går seks høns per m2. Økohøns har desuden krav på at få grovfoder, hvilket er godt for deres fordøjelsessystem. De må heller ikke få gensplejset foder, hvilket til gengæld er normalt for burhøns.

Skrabehøns har næsten samme forhold som burhøns, men de har en smule mere plads; her må maksimalt gå ni høns per m2.

Læs mere her: http://www.iloveoko.dk/forskellen/aeg.aspx

#indland #arkiv #dyrevelfærd

221 visninger

Globalen.dk, stiftet i marts 2015, er et nyhedsmedie, der har fokus på dyrevelfærd, klima og miljø fra både ind- og udland. Globalen er også tilgængelig på Facebook og Twitter samt optimeret til smartphones. 

Hent også app'en Globalen, der virker til Android.

© 2015 by Globalen / Henrik Hindby Koszyczarek

Kontakt: henrikhindby@globalen.dk

 

Nyhedsfeeds udviklet af: http://feed.mikle.com/

Find Globalen på:

  • Facebook Classic
  • Twitter Classic